DOMOV

Na Zugspitze

kratek skok pod mogočni Zugspitze in ogled okoliških znamenitosti!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

2 dneva

Avstrija

Nemčija

Datum

13.07. - 14.07.2019

Cena

155,00 € pri najmanj 45 osebah185,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 40,00 €Odpovedni riziko: 9,25 €

Akontacija

60,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

VIOLINSKA VAS MITTENWALD, BENEDIKTINSKI SAMOSTAN BENEDIKTBEUERN, IDILIČNI BAD TÖLZ

Opis poti

Odhod iz Idrije ob 4.30 in iz Ljubljane ob 5.30. Vožnja po Avstriji v Nemčijo – na južno Bavarsko. Čaka nas izjemno doživetje! Najprej bomo obiskali Garmisch-Partenkirchen, eno najpomembnejših nemških zimsko-športnih letovišč, ki si je slavo prislužilo tudi kot prizorišče četrtih zimskih olimpijskih iger leta 1936 in svetovnega smučarskega prvenstva leta 1978. Leži ob vznožju masiva Watterstein, ki mu je vreme pozimi naklonjeno z obilico snega, poleti pa z obilico sonca – torej je kraj tudi prvovrstno izhodišče za izlete v gore. Sprehodili se bomo po živahnem mestnem jedru z lepimi starimi bavarskimi hišami, nato pa se z zobato železnico odpeljali “višinskim dogodivščinam” naproti: najprej na Zugspitzplatt (2600 m), od tod nas bo gondolska žičnica v 4 minutah ponesla na sam vrh gore Zugspitze (2962 m), ki je najvišja v Nemčiji. Na panoramski ploščadi nam bo vzelo sapo ob razgledu na več kot 400 vršacev in na kar štiri dežele – Nemčijo, Italijo, Švico in Avstrijo – precejšen del gore pripada tudi Avstriji. Nato se bomo v dolino spustili z gondolsko žičnico. Tudi od tod bodo prekrasni razgledi na gore in romantično dolino z jezerom. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v slikoviti alpski Mittenwald, ki se je razvil ob znani trgovski poti, ki je vodila iz Italije v Nemčijo. Vasica poleg rezbarstva slovi tudi po izdelovanju violin vse od 17. stol. dalje, zato se imenuje tudi “Violinska vas”. Obiskali bomo muzej izdelovanja violin. Nadaljevanje poti do pomembnega benediktinskega samostana – Benediktbeuern. Ustanovili so ga že v 8. stol. in je bil z imenitno knjižnico, pisarsko in likovno šolo stoletja kulturno središče Bavarske. Prav v tej knjižnični zbirki je skladatelj Karl Orff našel srednjeveške študentske pesmi, na podlagi katerih je uglasbil Carmino Burano, pesmi iz Beuerna. Ogled samostanskih zakladov. Naš zadnji postanek bo v Bad Tölzu, idiličnem mestecu in topliškem letovišču ob reki Isar z lepo poslikanimi hišami in vodnjaki. Obiskali odlični Mestni muzej, kjer bomo spoznali bavarsko ljudsko umetnost, tako cerkveno kot posvetno, posebno še mizarsko tradicijo izdelovanja poslikanega pohištva: skrinj, omar, postelj, zibelk … Sprehodili se bomo tudi po glavni Trgovski ulici, ki spominja na velikansko banketno dvorano. Vrnitev v Ljubljano in Idrijo.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS