DOMOV

Na obiranje oljk na otok Ugljan

Darilo! 0,5 l oljčnega olja z Ugljana!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

3 dnevi

Hrvaška

Datum

25.10. - 27.10.2019

Cena

229,00 € pri najmanj 40 osebah269,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 13,45 €Enoposteljna soba: 70,00 €

Akontacija

80,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Ugljan slovi po odličnem oljčnem olju in 2000-letni tradiciji pridelave olja,

saj na otoku najdemo več kot 180.000 oljk, ki so jih s pridom izkoriščali že stari Rimljani!

Darilo! 0,5 l oljčnega olja z Ugljana!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Zadar, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Kratka plovba na otok Ugljan v kraj Preko. Po pristanku nas čaka daljši, a nenaporen sprehod (1,5 ure v eno smer) s številnimi postanki za razglede do srednjeveške trdnjave sv. Mihaela iz 13. stol., ki so jo zgradili v času Beneške republike. Čeprav je trdnjava danes v ruševinah, je z nje čudovit razgled na Zadar, Velebit in zadarski arhipelag s skoraj 250 otoki … Pripravite fotoaparate! Vrnitev v Preko, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne nas v čudovitem oljčnem nasadu čaka obiranje oljk. Razložili nam bodo postopek in tradicijo pridelave oljčnega olja na otoku, ogledali si bomo antični mlin, pripravili pa nam bodo tudi izvrstno kosilo v naravi. Vsak bo prejel tudi darilo – 0,5 l odličnega lokalnega oljčnega olja! Po kosilu si bomo ogledali še nekaj otoških znamenitosti: ostanke rimske rustikalne vile, mestece Ugljan s samostanom sv. Hieronima iz 15. stol. z enoladijsko gotsko cerkvijo, baročni dvorec Califfi iz 17. stol. …Vrnitev v hotel in prosto do večerje. Nočitev.

Po zajtrku se bomo z ladjico zapeljali na otoček Galovac, ki mu domačini pravijo tudi Školjić, in ki ga prekriva bujna mediteranska vegetacija. Na otoku se nahaja frančiškanski samostan sv. Pavla Puščavnika iz 15. stol. V virih najdemo, da so otoček najprej poselili redovniki pavlinci, po katerih se cerkev sv. Pavla tudi imenuje, frančiškani pa so samostan dobili v posest leta 1446 in v njem delovali nekaj stoletij. Danes je v samostanskih prostorih muzejska zbirka starih knjig pisanih v glagolici in galerija slik. Vrnitev na Ugljan, nato pa vožnja s trajektom v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Nato slikovita vožnja po jadranski magistrali s prekrasnimi razgledi na mimo bežeče otoke v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na otok Ugljan, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, obiranje oljk z obiskom mlina, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Prevoz z ladjico na Galovac in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS