DOMOV

Križarjenje po Volgi

1.600 km dolga plovba od Moskve do St. Peterburga

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

11 dni

Rusija

Datum

20.07. - 30.07.2019

Cena

1.699,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 83,25 €Enoposteljna kabina: 350,00 €Srednja paluba: 90,00 €Zgornja paluba: 120,00 €Urejanje vizuma: 80,00 €

Akontacija

500,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

1.600 km dolga plovba od St. Peterburga do Moskve 

V ceni že vključeni izleti in kabina z oknom!

Opis poti

Zbor na ljubljanskem letališču ali vožnja do enega izmed bližnjih letališč ter polet z enim postankom v Moskvo. Prevoz do ladje in namestitev v kabinah.

Spoznavanje Moskve: Tverska ulica, Trg revolucije, Duma, Gledališki trg, Bolšoj teater, Ljubjanka, ulica Varvarka, Rdeči trg s cerkvijo sv. Vasilija Blaženega, Leninovim mavzolejem in Zgodovinskim muzejem; zvečer po želji (doplačilo) obisk moskovskega cirkusa.

Ogled Kremlja s Kongresno palačo, Predsedniško palačo, Carskim topom in zvonom ter prečudovitimi katedralami; po želji možnost obiska Kremeljske orožarne (doplačilo); zvečer predstavitev posadke in izplutje.

Popoldne prihod v Uglič, sprehod do Kremlja in ogled cerkve sv. Dimitrija in sv. Spremenjenja, dvorca carjeviča Dimitrija. Prosto na glavnem trgu in pohajkovanje po tržnici.

Jutranji prihod v Jaroslavl, mesto iz 11. stol., ki si ga bomo tudi ogledali ter se podali na sotočje Volge in Jaroslavke.

Popoldne sprehod po kraju Gorici s posebno arhitekturo, po želji (doplačilo) ogled samostana Kirilov z muzejem ikon ter sprehod do Belega jezera.

Popoldne bomo pripluli do otoka Kiži na jezeru Onega. Je le eden izmed okoli 1650 otokov na tem jezeru in slovi po čudoviti leseni arhitekturi v Muzeju arhitekture na prostem, ki je pod zaščito Unesca. Ogled dih jemajoče cerkve Spremenjenja na gori z 22 kupolami.

Obisk vasice Verhnjije Mandrogi sredi čudovite narave, po želji obisk Muzeja vodke, Muzeja kruha, mini živalskega vrta ali delavnic, kjer lahko spoznate stare ruske obrti; popoldne namesto kosila piknik na obali s šašliki in folklornim programom.

Dopoldne priplutje v St. Peterburg, ki velja za eno najlepših mest na svetu, ogledali si bomo Nevski prospekt, Kazansko stolnico, zgradbo Admiralitete, Dvorni trg, Isakovo cerkev,
Petropavlovsko trdnjavo, fascinantne mostove, popoldne pa slavni muzej Ermitaž, ki hrani več kot tri milijone predmetov največjih svetovnih slikarjev.

Po želji lahko obiščete Carskoje Selo z razkošno cesarsko rezidenco s tremi parki, Katarininim dvorcem. Obisk Peterhofa (doplačilo) kjer si bomo ogledali zunanjost dveh dvorcev, kaskade, fontane …

Prosto v St. Peterburgu do odhoda na letališče in polet z vmesnim postankom v Ljubljano ali na eno izmed bližnjih letališč (avtobusni prevoz v Ljubljano).

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu do 8 kg in dodaten kovček do 23 kg, prevoz do letališča in nazaj (v primeru, da let ne bo iz Ljubljane), prenočevanje v dvoposteljni kabini na ladji (glavna paluba), polni penzioni (razen prvi dan), vsi izleti, ekskurzije in druge aktivnosti na ladji med križarjenjem (razen izleta 10. dan - Carskoje Selo in Peterhof), vodstvo, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija.

Vstopnini v kremeljsko orožarno (cca 50,00 €) in Carskoje selo s Peterhofom (cca. 70,00 €) nista vračunani v ceno.

Urejanje vizuma (doplačilo: 80,00 Eur): tri tedne pred odhodom potrebujemo potni list, ki velja najmanj 6 mesecev po poteku veljavnosti vizuma, in v katerem sta najmanj 2 prazni zaporedni strani, ki tvorita skupno plat, izpolnjeno vizumsko vlogo in vašo fotografijo dimenzije 3,5x4,5 cm s svetlim ozadjem.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS