DOMOV

Kanada

Velika pot od vzhoda do zahoda

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

14 dni

Kanada

Datum

11.07. - 24.07.2019

Cena

3.790,00 € pri najmanj 14 osebah3.990,00 € pri najmanj 7 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 550,00 €Odpovedni riziko: 195,51 €

Akontacija

1.200,00 €

Prijavnina

15 €

Velika pot od vzhoda do zahoda – čudovita mesta in neokrnjena narava

Kanada slovi po svoji neokrnjeni naravi ter čudovitih in urejenih mestih. Spoznali bomo najlepša mesta vzhodnega dela: Toronto z bližnjimi Niagarskimi slapovi, Ottawo, Montreal, Quebec. Nato poletimo v Calgary, ki je gostil olimpijske igre 1988 in se preko nepozabne narave Skalnega gorovja in številnih narodnih parkov podamo vse do enega najlepših mest na svetu, Vancouvra. Potovanje nam bo tako odkrilo vse lepote druge največje ameriške države, ki je zagotovo tudi ena najlepših in najbolj prijaznih dežel pod soncem.

Opis poti

Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču oziroma se z avtobusom odpeljali do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poleteli proti Kanadi. Po pristanku v Torontu nas bo pot vodila ob obrežjih Ontarijskega jezera in reke sv. Lovrenca in tako bomo prišli do Kingstona, nekdanje prestolnice Zgornje Kanade. Nočitev.

Zjutraj se odpeljemo do narodnega parka Tisočih otokov. Med vožnjo z ladjico med otočki bomo lahko uživali v prelepi naravi. Nato se odpravimo do Montreala in si ogledamo to drugo največje francosko govoreče mesto na svetu, ki je tudi gospodarsko središče vzhodne Kanade. Kljub velikosti je to izredno prijetno mesto z mešanico francoskega in angleškega šarma. Videli bomo baziliko Notre Dame (od zunaj), olimpijski kompleks iz leta 1976, univerzo in druge zanimivosti. Večerja in nočitev.

Pot nadaljujemo v Quebec, ki predstavlja zibelko francoske kulture v Kanadi in je edino obzidano mesto v severni Ameriki. Quebec ima izjemen kulturni in zgodovinski pomen,  lepota starega dela mesta pa ga uvršča med Unescove kulturne spomenike. Videli in spoznali bomo mnoge stare cerkve, hiše, se sprehodili po ozkih ulicah. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del s citadelo in utrdbo. Med njegove znamenitosti se uvršča še Kraljevi trg, grad Frontenac, katedrala, deželni parlament… Spoznamo tudi baziliko Sainte Anne de Beaupre, ki velja za najstarejšo romarsko središče v severni Ameriki. Nočitev.

Dopoldne obiščemo eno od vasic prvotnih indijanskih naseljencev, kjer spoznamo njihovo kulturo in plese ter se nato odpravimo proti kanadski prestolnici Ottawi. Vidimo njene znamenitosti parlament, sodišče, mestno hišo, kanal Rideau, ki deli mesto na vzhodni in zahodni del. Velik del prebivalstva tega mesta je uradništvo, industrije skoraj ne poznajo, zato je zrak tu zelo čist. Večerja in nočitev.

Na vrsti je pot do Toronta, ki je pravi talilni lonec različnih kultur in narodnosti. Mesto skriva veliko zanimivosti: deželni parlament, mestno hišo, stadion Skydome, živahno obrežje ob jezeru Ontario, Eaton center. Posebno mesto zavzema stolp CN tower, najvišja prosto stoječa stavba na svetu, na katerega se bomo povzpeli in uživali v prelepih razgledih. Večerja in nočitev.

Dan je namenjen ogledu Niagarskih slapov, še enega bisera na naši poti. Lahko se bomo spustili na ploščad prav pod slapovi, posebno doživetje pa po tudi vožnja z ladjo, ko bomo še bolj občutili njihovo mogočnost. Popoldan vrnitev v Toronto in polet v olimpijsko mesto Calgary. Nočitev.

Dopoldan si ogledamo mesto, nato pa vstopimo v čudoviti svet Skalnega gorovja in nadaljujemo pot proti Canmoru in Banffu, izredno priljubljenem turističnem središču. Tudi istoimenski park se ponaša z impresivno pokrajino. To je najstarejši park v Kanadi, pa tudi eden najlepših. Naleteli bomo na vroče vrelce, mogoče tudi na medvede in jelene. Dan bomo zaključili v Lake Louisu z eno najlepših gorskih pokrajin na svetu in ledeniško dolino z istoimenskim jezerom in Skalnim gorovjem v ozadju. Nočitev.

To bo sproščen dan z ogledi in postanki v prekrasni pokrajini. Po »ledeniški cesti«, ki povezuje Lake Louis in Jasper bomo občudovali gore in jezera, doline, ledenike, slapove, lahko bomo veliko fotografirali, mogoče v objektiv ulovimo kakšno žival iz divjine. Med potjo imamo kosilo. Pri ledeniku Athabasca imamo možnost vožnje s posebnim vozilom po ledeniku. Prihod v Jasper in nekaj prostega časa. Nočitev.

Tudi današnja pot bo zanimiva in spektakularna. Ustavili se bomo pod goro Robson, ki je s 3935 metri najvišja v kanadskem Skalnem gorovju. Na poti imamo tudi kosilo. Nato se ustavimo pri slapovih Helckmen, ki so s 135 metri enih najbolj spektakularnih v Britanski Kolumbiji. Prihod v Kamloops, nočitev.

Pot nas bo vodila mimo krajev Cache Creek in Lillooett, kjer se začenja pot zlatokopov, Klondike trail. Po zanimivi pokrajini popoldan prispemo v Whistler, pomembno smučarsko središče, ki je med olimpijskimi igrami v Vancouvru gostil tekme alpskih smučarjev. Po eni najbolj slikoviti cest v zahodni Kanadi se končno pripeljemo v Vancouver, ki velja za eno najlepših in za življenje najbolj prijaznih mest na svetu. Tudi klima je tu izredno prijetna, mesto leži med morjem in gorami, na eni strani imamo zalive Pacifika, na drugi zasnežene vrhove. Nočitev.

Cel dan posvetimo Vancouvru. Gastown je stari del mesta, kjer vidimo hiše iz viktorijanske dobe, zapeljemo se v poslovni Pacific Centre, obiščemo kitajsko četrt in Stanley Park s totemi, mostovi Burrard, Granville in Cambi ter druge zanimivosti. Po želji se povzpnemo na Grouse Mountain, ki ponuja izjemen razgled na mesto in njegovo čudovito okolico. Nočitev.

Dan namenimo izletu na otok Victoria, kamor se odpeljemo s trajektom. Spoznali bomo Victorio, ki je glavno mesto Britanske Kolumbije. Videli bomo parlament, spoznamo staro pristanišče, tržnico, Bacon Hill Park, rezidenčno četrt Oakland, kitajsko četrt. Popoldan imamo še nekaj prostega časa, nato pa se s trajektom mimo majhnih otočkov vrnemo v Vancouver. Nočitev.

Nekaj prostega časa za še zadnje spoznavanje očarljivega Vancouvra v lastni režiji. Lahko kupimo zadnje spominke, obiščemo dobro restavracijo… Sledi odhod na letališče in polet proti Evropi.

Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v odhodne kraje.

Ni zemljevida poti.

Mednarodni letalski prevoz, notranji let Toronto-Calgary, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje z zajtrki v hotelih/motelih 3***, 3 večerje in 2 kosili, vstopnine (v narodne parke, CN Tower, ladjica na Niagarske slapove in po Ontarijskem jezeru), prevoze po programu (če bo potnikov manj kot 14, uporabimo ustrezen kombi namesto avtobusa), slovenskega vodiča, dovolilnico ETA, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS