DOMOV

Treviso: Japonska, dežela gejš in samurajev

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Italija

Datum

22.06.2019

Cena

36,00 € pri najmanj 40 osebah44,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,20 €

Akontacija

20,00 €

V italijanski Treviso prihaja čudovita razstava z naslovom »Japonska, dežela gejš in samurajev«, ki nam bo pobliže prikazala umetnost, kulturo in običaje starodavne Japonske. Dela je zbral Valter Guarnieri, strasten zbiralec umetnostni daljnega vzhoda. Na razstavi bodo slike, fotografije, paravani, oklepi in drugi predmeti iz časa med 1400 in 1900, ki nas bodo ponesli v japonski svet sofisticiranosti in prefinjene elegance. Spoznavali bomo ekstravaganten odnos Japoncev do narave in letnih časov, absolutno odločnost samurajev, najfinejšo gracioznost gejš ter šintoizem, tradicionalno japonsko religijo, ki povezuje sodobno Japonsko z njenimi starodavnimi tradicijami.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri in vožnja v Treviso. Staro mesto obdaja obzidje in vodni kanali. Skozi mesto, ki ga tudi prepredajo vodni kanali, teče reka Sile, od tod tudi drugo ime za mesto: “Mesto vode”. Skozi nepravilen labirint ulic z arkadami se bomo napotili v mesto in uživali v razgledu na poslikana pročelja – od tod še eno ime “Urbs picta”. Zgodovinsko oz. posvetno središče predstavlja Piazza dei Signori s prekrasnimi arhitekturnimi spomeniki: Palazzo del Podestà z zvonikom, Palazzo dei Trecento (mestna hiša), Palazzo Pretorio … Glavna nakupovalna ulica Calmaggiore nas pripelje do katedrale iz 15. in 16. stol., ki hrani nekaj velikih umetnin: romansko kripto, Pordenonejeve freske in Tizianovo Oznanjenje. Voden ogled razstave »Japonska, dežela gejš in samurajev« s strokovnim vodstvom v Casa dei Carraresi. Nekaj časa prosto za lastno odkrivanje Trevisa. Proti večeru vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 17,00 € za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS