DOMOV

Irska

Čudovito potovanje med gostoljubne domačine

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

5 dni

Irska

Datum

27.04. - 01.05.2019

Cena

730,00 € pri najmanj 40 osebah760,00 € pri najmanj 30 osebah790,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 100,00 €Riziko odpovedi: 37,24 €Dodaten kovček na letalu (do 20 kg) 50,00 €

Akontacija

250,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Otok srednjeveških gradov, zelenih travnikov in Guinnessa…

Opis poti

Vožnja iz Ljubljane do beneškega letališča in polet v Dublin. Že na začetku potovanja nas čakajo znameniti irski križi. Monolit v Monasterboicu je gotovo eden najlepših na otoku. Med vožnjo proti zahodni obali nas bo spremljala čudovita narava in veliko zelene barve. Nato ogled Clonmacnoisa, nekoč najpomembnejšega irskega samostana, ki je imel svojčas celo status univerze. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Galwaya, enega najbolj živahnih irskih mest. Vožnja v hotel.

Čas bo za spoznavanje pokrajine Connemara, ki je s svojo lepoto, neskončnimi zelenimi travniki in čredami ovac navdihnila mnoge umetnike. Ustavili se bomo na enem izmed posestev, kjer nam bodo domačini povedali več o življenju v tem delu Irske. Postanek tudi pri samostanu Kylemore. Vrnitev v Galway oziroma okolico.

Najprej si bomo ogledali kraško pokrajino Burren, nato pa nas že čaka ena največjih naravnih znamenitosti Irske – znameniti moherski klifi. Tu nam bo jemalo dih ob dvestometrskih stenah, ki se navpično spuščajo v morje. Mimo Limericka bomo pot nadaljevali do čudovitega polotoka Dingle. Poleg čudovite pokrajine nas bo navdušilo tudi potovanje v zgodovino Keltov. Vožnja v hotel.

Pot bomo nadaljevali proti Cashelu, kjer nas bodo navdušile mogočne razvaline srednjeveške cerkve in samostana. Nato obisk še enega prijaznega irskega mesteca, Kilkenny, ki mu zavite ozke uličice dajejo srednjeveški pridih, ponaša pa se tudi s čudovitim gradom. Seveda si je mesto ustvarilo sloves z znamenitim pivom, ki ga bomo lahko poskusili v kakšnem izmed barov v živahnem središču … Še pot do Dublina.

Dan bomo posvetili irski prestolnici Dublinu! Ogled glavnih znamenitosti: katedrale sv. Patrika, univerze Trinity College, živahne ulice O’Connell, spomenika Jamesu Joycu … Seveda ne bo manjkal niti sprehod po Temple baru, četrti najbolj slavnih dublinskih pivnic in lokalov. Odhod na letališče in polet do enega izmed beneškega letališča. Še prevoz z avtobusom v Ljubljano.

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, ročna prtljaga na letalu do 10 kg, avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevozi po Irski, 3 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodstvo in organizacija. Vstopnine z lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 30,00 Eur za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS