DOMOV

Duhovne počitnice na Makarski rivieri: Gradac z msgr. Alojzem Uranom

Duh. vodstvo: upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran

Romanja

z duhovnim vodstvom

8 dni

Hrvaška

Datum

21.09. - 28.09.2019

Cena

425,00 € pri najmanj 45 osebah495,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 119,00 €Odpovedni riziko: 24,75 €

Akontacija

150,00 €

Prijavnina

15 €

Medžugorje in Vepric pri Makarski

Skok v Hercegovino: Počitelj, rimska vila Mogorjelo in Narodni park Hutovo blato

Dubrovnik, sončni dragulj Dalmacije

 Animacijski hotelski program, dalmatinska večerja, živa glasba …

 

Do plaže: 100 m – peščena plaža z ležalniki in senčniki za doplačilo

Do središča Gradca: 250 m

Hotel 3* se nahaja na plaži v kraju Gradac na Makarski rivieri, ki slovi po najlepših in najdaljših peščenih plažah na Jadranu. Vse sobe so z balkonom in pogledom na morje, imajo klimatsko napravo, sušilec las, mini bar, SAT TV, WIFI. Zajtrki in večerje so samopostrežni. Hotel ima zunanji bazen s sladko vodo, dvigalo, bar na plaži in razgledno teraso.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Zadra in Splita v Omiš, slikovito staro mesto ob izlivu reke Cetine v morje. Maša. Od tod se bomo odpravili v osrčje kanjona reke Cetine, zaščitenega naravnega področja, vse do Radmanovih mlinov, kjer bomo uživali v lepoti narave ter arhitekturne dediščine. Vožnja v Gradac, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Maša. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno Medžugorju. V tej skromni hercegovski vasici se je 24. junija 1981 Marija prikazala šestim otrokom. Njeno sporočilo je bil klic k spreobrnjenju in molitvi za mir in spravo. Od takrat dalje romajo k medžugorski Mariji ali Kraljici miru romarji z vsega sveta, ustavila jih ni niti zadnja huda vojna. Udeležba pri sv. maši in ostalih romarskih pobožnostih. Nadaljevanje vožnje v Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša … Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko! Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Maša. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Maša. Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Maša. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Hercegovino v Mogorjelo, ki se ponaša z izjemnim spomenikom iz rimskega obdobja (začetki v 4. stol.) – to je odlično ohranjena vila rustica, ki so jo leta 2002 razglasili za narodni spomenik. Ogled arheološkega področja. Maša. Nadaljevanje vožnje do bližnjega Narodnega parka Hutovo blato, ki velja tudi za ptičji rezervat, saj v njem prebiva več kot 240 različnih močvirskih ptic. Z ladjo se bomo podali na plovbo po močvirskih jezercih in opazovali čudovito pokrajino z bogato floro in favno. Vožnja v Počitelj, staro kamnito mestece – muzej, ki je bilo dolgo časa pod Turki. Na sprehodu po mestu se nam bo zdelo, da se je ustavil čas in nas povrnil v srednji vek. Z vsakega dela mesta so čudoviti pogledi na prelepo dolino reke Neretve. Danes mestece spet živahno utripa, saj tu živijo in ustvarjajo mnogi umetniki. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Slovo od prijetnega hotela. Vožnja do Veprica pri Makarski, kjer bomo obiskali Hrvaški Lurd. V votlino, ki je podobna lurški, so leta 1908 postavili oltar in kip Lurške Marije. Maša. Nato vrnitev mimo Splita v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov v hotelu s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC ter s pogledom na morje), uporaba zunanjega bazena, osnovno nezgodno zavarovanje, naše vodstvo, duhovno vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Vrstni red izletov se lahko spremeni glede na vremenske razmere!

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS