DOMOV

Dubrovnik in Črna gora

sončni dragulj Dalmacije

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

5 dni

Črna gora

Hrvaška

Datum

01.05. - 05.05.2019

Cena

369,00 € pri najmanj 35 osebah419,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 20,95 €Enoposteljna soba: 120,00 €

Akontacija

130,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

Z LADJO NA OTOČEK LOKRUM – Z ŽIČNICO NA SRĐ

 ARBORETUM TRSTENO

 

SKOK V ČRNO GORO: BOKA KOTORSKA, NJEGUŠI, CETINJE

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja proti Dalmaciji. Ta dan si bomo ogledali Trogir. Obzidano srednjeveško mestno jedro je nastalo na ostankih grškega in rimskega mesta. Od 13. do 16. stol. je bilo tukaj pomembno kulturno in umetnostno središče Dalmacije. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej katedrale z znamenitim Radovanovim portalom. Nadaljevanje proti Dubrovniku. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za počitek ali sprehode v lepo okolico. Večerja in nočitev.

Po želji celodnevni izlet v Črno goro (odločitev in plačilo ob prijavi). Vožnja ob obali v Boko Kotorsko, edini fjord v Sredozemlju – zaliv se je kar 32 km globoko vsekal v kamnito pogorje Orjena in Lovćena. Prvi postanek bo v Kotorju, mestu, ki ga je Unesco uvrstil med spomenike najvišje kategorije. Sprehod po mestu z obiskom Pomorskega muzeja. Najlepši del izleta pa bo vsekakor vzpon po slikoviti panoramski cesti na obronke Lovćena in prihod v vas Njeguši, poznani po izvrstnem pršutu in siru. Tudi mi ju bomo poskusili. Nato vožnja v Cetinje, nekoč najmanjšo evropsko prestolnico, danes pa kulturno središče Črne gore. Obisk Knežjega dvora – muzeja. Sledi spust na drugo stran proti Budvi. Sprehod po obnovljenem mestecu, ki slovi kot glavno turistično središče črnogorske obale. Iz Tivata se bomo s trajektom zapeljali v Bijelo in tako prečkali mogočni zaliv Boke Kotorske. Vrnitev v hotel.

Zajtrk. Prosto za počitek ali sprehode v lepo okolico. Večerja in nočitev.

Po želji izlet z ladjico na otoček Lokrum ter z žičnico na Srđ (odločitev in plačilo ob prijavi). Otoček nasproti Dubrovnika slovi po čudovitem rastlinju in odlični zgodovini, saj se ne imenuje zaman “Otok kraljev”. Sprehod do slanega jezera – Mrtvega morja, plaže in trdnjave. Vrnitev z ladjico na celino. Očaral nas bo tudi vzpon z žičnico na Srđ, hrib nad mestom, od koder je čudovit razgled na Dubrovnik in okoliške otoke. V stari trdnjavi je zanimiv muzej o domovinski vojni. Vrnitev v hotel.

Po zajtrku slovo od Dubrovnika. Vožnja v Trsteno, kjer bomo obiskali arboretum, najboljši spomenik hrvaške vrtne arhitekture, prekrasen romantični vrt z baročnim vodnjakom. Nato vožnja ob obali do začetka polotoka Pelješca – zapeljali se bomo do Stona, mesteca s slavno zgodovino, in občudovali trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. In še vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 4 polpenzioni v hotelu s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Doplačilo za fakultativna izleta z vstopninami - odločitev in plačilo ob prijavi: Črna gora 56,00 EUR; Lokrum in Srđ 52,00 EUR (pri udeležbi najmanj 15 oseb).

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS