DOMOV

Conegliano: Od impresionistov do Picassa

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Italija

Datum

23.11.2019
14.12.2019

Cena

35,00€ pri najmanj 40 osebah43,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,15€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

V palačo Sarcinelli v bližnji italijanski Conegliano prihaja 60 del največjih imen slikarstva 19. in 20. stol., ki so prepotovali 11.000 km iz južnoafriške Umetnostne galerije v  Johannesburgu, ki velja za najpomembnejšo galerijsko ustanovo afriške celine. Na ogled bodo dela angleškega slikarstva 19. stol., čudovite kompozicije velikih evropskih impresionističnih slikarskih imen ter dela slikarskih smeri z začetka 20. stol.

Razstava se posveča zapuščini Lady Florence Phillips, ki je bila pomembna južnoafriška podpornica in zbirateljica umetnosti in ena izmed ustanoviteljic Umetnostne galerije v Johannesburgu v začetku 20. stol. Zbirka obsega dela Gabriela Rossettija, Pabla Picassa, Clauda Moneta, Edgarja Degasa, Augusta Rodina, Camilla Pissarroja, Henrya Moora in drugih.

 

23. novembra 2019 – razprodano

14. decembra 2019 – še nekaj mest

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja v Conegliano, slikovito gosposko srednjeveško mesto in prestolnico vinarskega področja Benečije z najstarejšim enološkim inštitutom v Italiji. Ker je bilo mesto bogato, so v njem zrasle mnoge imenitne stavbe, krasili so ga umetniki, zaradi varnosti pa so ga utrdili z obzidjem. Sprehodili se bomo po najpomembnejši mestni ulici, ob kateri so lepo poslikane palače z arkadami, zgrajene med 15. in 17. stol. Obiskali bomo katedralo iz 14. stol., Salla dei Battuti – s freskami poslikano dvorano, rojstno hišo slikarja Cima da Conegliano, katerega dela bomo našli na vsakem koraku v mestu … Vožnja v Portogruaro. Ko pride obiskovalec prvič v Portogruaro, ga najbolj preseneti podobnost z Benetkami: čudovito ohranjene gotsko-renesančne palače, ozke ulice, mostovi, arkade, kanali, tudi govorica – vse spominja na lagunsko mesto. Mesto je nastajalo od 11. stol. dalje na obeh bregovih reke Lemene. Staro mestno jedro je majhno, vendar polno zanimivosti. Videli bomo katedralo, viseči romanski zvonik, gotsko mestno hišo, vodnjak z žerjavi, ki so simbol mesta, Ribiško kapelo, obnovljena mlina, mestna vrata … Sprehod po mestu in prosto za oglede po želji. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Od impresionistov do Picassa« s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS