DOMOV

Verona: Od Chagalla do Kandinskega

Verona, Palazzo Gran Guardia

Božični sejmi

test

1 dan

Italija

Datum

21.12.2019

Cena

45,00 € pri najmanj 45 osebah58,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,90 €

Akontacija

20,00 €

V veronsko palačo Gran Guardia prihaja razstava “Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega”, na kateri bo moč občudovati dela iz slovitega muzeja moderne umetnosti Fondation Maeght, ki se nahaja v bližini francoske Nice in velja za najpomembnejšo muzejsko ustanovo umetnosti 20. stol. v Evropi. Na razstavi bo okoli 100 slikarskih, kiparskih in risarskih del najpomembnejših umetniških imen, ki so ustvarjala med vojnama v Parizu. Velik del razstave je posvečen Albertu Giacomettiju, enemu izmed najpomembnejših kiparjev 20. stol., na katerega sta vplivala predvsem kubizem in nadrealizem, posvečal pa se je predvsem figuralnim kompozicijam. Na razstavi ga bodo spremljala dela Kandinskega, Braquea, Chagalla, Mirója in drugih.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk v Verono, eno najpomembnejših umetnostnih središč Italije. Poznamo jo po veličastnem rimskem amfiteatru, ki sodi med največje znamenitosti antičnega rimskega sveta, poznamo jo po veronski slikarski šoli, kjer so se šolali pomembni italijanski krajinarji in portretisti, in nenazadnje tudi po tragični ljubezenski zgodbi o Romeu in Juliji. Zgodovina mesta je dolga in zanimiva: bilo je rimska kolonija, prestolnica vzhodnogotskega kralja Teodorika, največji razcvet pa je mesto doživelo pod knezi Scaligeri (1260-1387). Obisk razstave “Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega” s strokovnim vodstvom v palači Gran Guardia. V prostem času po želji individualni ogled mesta ali prosto za raziskovanje predbožičnih sejmov. Pozno popoldne vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Čas Giacomettija - od Chagalla do Kandinskega« s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS