DOMOV

Bujna Madeira

Otok večne pomladi!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

7 dni

Portugalska

Datum

26.04. - 02.05.2019

Cena

1099,00€ pri najmanj 40 osebah1149,00€ pri najmanj 30 osebah1199,00€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Riziko odpovedi: 56,30€Enoposteljna soba: 150,00€

Akontacija

330,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

Otoček bo navdušil s slikovito pokrajino in pestro naravo!

Opis poti

Vožnja iz Ljubljane do beneškega letališča ter polet proti Madeiri.

Spoznali bomo Funchal, ki skriva očarljivi stari del z ozkimi ulicami, prijetnimi restavracijami in živahnimi trgi. Obiskali bomo tudi tradicionalno delavnico z vezeninami.

Izlet na zahodni del otoka v ribiško naselje Camara de Lobos, kjer je življenje še zelo
tradicionalno. Nato ogled drugega najvišjega klifa na svetu Cabo Girão. Sledi postanek v obmorski vasici Ribeira Brava. Nadaljevanje vožnje v São Vicente, ker bomo obiskali muzej o nastanku otoka, nato pa se bomo zapeljali po slikoviti cesti do letoviškega mesteca Porto Moniz.

Tudi zaledje glavnega mesta nam bo pokazalo veliko zanimivosti. Že pogled z razgledišča Pico dos Barcelos na Funchal bo nepozaben. Še globlje v notranjosti otoka bomo prišli do Nunske doline, Curral das Freiras. Na povratku se bomo ustavili v kraju Monte, ki slovi po mili klimi in bujni vegetaciji. V dolino se bomo po želji (doplačilo) lahko spustili kar s posebnimi lesenimi sankami.

V Camachi se bomo najprej spoznali z ročnim pletenjem košar ter nato pot nadaljevali do drugega najvišjega vrha otoka, Pica de Areiro. V kraju Ribeiro Frio se bomo ustavili pri valilnici postrvi. Nato bomo uživali v slikovitih pogledih na Faial in okolico. Santana nas bo navdušila s tradicionalnimi hišami. Uživali bomo še na razgledni točki pri Porteli ter na južni obali obiskali še ribiški Machico.

Levade ali kanali za namakanje so še ena od posebnosti Madeire. Naš lahki treking bo dolg kakšne tri ure, saj hoja ne bo naporna. Popoldne obisk botaničnega vrta, zvečer pa večerja s folklorno predstavo.

Odhod na letališče in polet proti Benetkam ter še avtobusni prevoz v Ljubljano.

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz (ročna prtljaga na letalu do 8 kg in dodaten kovček do 23 kg), avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevozi po Madeiri, 6 nočitev z zajtrkom v hotelih s 4 zvezdicami, 4 večerje, tradicionalna večerja, vstopnine, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodstvo in organizacija.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS