DOMOV

Berlin in Potsdam

ob 30-letnici padca Berlinskega zidu

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

4 dnevi

Nemčija

Datum

02.05. - 05.05.2019

Cena

319,00 € pri najmanj 45 osebah379,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 18,95 €Enoposteljna soba: 90,00 €

Akontacija

120,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

BERLIN – mesto, uničeno med II. svetovno vojno, po njej pa razdeljeno na dva dela, je zdaj ena najmlajših in najlepših evropskih prestolnic.

Ob 30-letnici padca berlinskega zidu.

 

POTSDAM – čudovit baročni park SANSSOUCI z rokokojskimi palačami, vodnjaki, paviljoni …, ki ga upravičeno imenujejo pruski Versailles, je na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

 

NÜRNBERG – SREDNJEVEŠKI BISER

WITTENBERG – LUTHROVO MESTO REFORMACIJE

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Münchna v Nürnberg, nekoč najlepše nemško srednjeveško mesto, ki je v drugi svetovni vojni utrpelo kar precej škode. Po temeljiti obnovi danes spet cveti v vsem svojem nekdanjem sijaju. Na sprehodu po mestu bomo lahko občudovali staro mestno obzidje z obrambnimi stolpi, mestni grad, grajsko dvorišče in park, od koder se odpre prekrasen razgled na mestno panoramo starih cerkva in hiš, predvsem na hišo velikega nemškega slikarja Albrechta Dürerja (1471-1528). Videli bomo tudi nekaj prekrasnih častitljivo starih cerkva, piramidasti gotski vodnjak z mnogimi kipi, mestno bolnišnico iz 14. in 15. stol. na otoku sredi reke Pegnitz … Nadaljevanje vožnje mimo Leipziga proti Berlinu. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

Zajtrk. Danes bo na vrsti Potsdam. Mesto je bilo v začetku 17. stol. izbrano za uradno rezidenco brandenburških volilnih knezov. Najbolj se je razcvetelo v 18. stol. pod vlado Friderika II. ali Friderika Velikega, ki je bil velik ljubitelj umetnosti, okoli sebe je zbiral velike kulturnike svojega časa. Dal je zgraditi veličastni park Sanssouci z mnogimi palačami – “pruski Versailles”, ki je danes zaradi svoje umetniške enovitosti vpisan na Unescov seznam kulturne dediščine. Ogled velikanskega parka, ki ga krasijo paviljoni, kipi, vodnjaki in vodometi, jezerca ter monumentalne palače z bogato notranjščino. Popoldne se bomo posvetili Berlinu. Nastanek in razvoj Berlina je bil hiter: mala ribiška vasica Cölln je skupaj z zaselkom Berlin prerasla v pomembno trgovsko mesto pod upravo brandenburških volilnih knezov, kasneje postane prestolnica Prusije in nato prestolnica Nemčije. Novejša zgodovina nam je znana in o vsem tem se bomo pogovarjali na sami poti. Ogled glavnih znamenitosti: Reichstag, Brandenburška vrata, slavna avenija Unter den Linden, Gendarmenmarkt – najlepši berlinski trg, opera, univerza, Zeughaus, katedrala … Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje ogledov berlinskih znamenitosti. Videli bomo spominsko cerkev cesarja Viljema, Checkpoint Charlie – muzej o berlinskem zidu, palačo Charlottenburg z bogato notranjščino in prekrasno urejenim parkom … Popoldne bomo obiskali tudi Muzejski otok, kjer so mnogi odlični muzeji. Prosto za oglede – predlagamo znameniti Egipčanski muzej z nepozabnim kipom kraljice Nefretete, ali pa slavni Pergamonski muzej s svetovno znanimi antičnimi zbirkami. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Wittenberg, ključno mesto reformacije. Tukaj je Martin Luther leta 1517 na cerkvenih vratih izobesil svojih 95 reformatorskih tez. Obisk grajske cerkve z njegovim grobom in pa Luthrove hiše z muzejem. Nato vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 nočitev z zajtrkom in 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS