DOMOV

Benetke: Od Kandinskega do Botera – največji slikarji 20. stoletja – 2 datuma

z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Italija

Datum

13.04.2019
14.04.2019

Cena

44,00€ pri najmanj 40 osebah54,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,70€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

V beneško palačo Zaguri prihaja največja razstava slikarstva 20. stol. Čakajo nas štiri nadstropja s petintridesetimi razstavnimi sobanami, v katerih bo na ogled več kot 100 del največjih slikarskih imen preteklega stoletja. Vabljeni na ogled najlepših del Vasilija Kandinskega, Salvadorja Dalíja, Joana Mirója, Feliceja Casoratija, Giuseppeja Capograssija, Andya Warhola, Fernanda Botera, uživali boste v divjih koloritih Paula Kleeja in Henrija Matissa ter v kompozicijah neskončnih oblik Giorgia de Chirica, navdušilo nas bo ekspresivno slikarstvo Corrada Caglija in Mirka Basaldelle.

Razstava bo ponudila možnost sprehoda skozi bogato slogovno raznolikost 20. stol., kjer se bomo srečali z abstraktno umetnostjo, kubizmom, fauvizmom, ekspresionizmom, nadrealizmom, postimpresionizmom, pop-artom, naivno in metafizično umetnostjo ter drugimi smermi …

sobota, 13. aprila 2019 – razprodano

nedelja, 14. aprila 2019 – zagotovljeno – pohitite s prijavo

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja proti Benetkam. Svetovno znano turistično in kulturno-umetniško središče, ki leži na severozahodni strani Jadranskega morja, je edinstveno mesto na 118 otočkih, ki jih ločujejo slikoviti kanali in ponovno združujejo številni mostovi. Z ladjo se bomo podali na slikovito plovbo mimo nekaterih otokov Beneške lagune vse do Trga sv. Marka, ki predstavlja srce mesta. Sprehod po trgu z ogledom najlepših arhitekturnih stvaritev: bazilike sv. Marka, zvonika, Doževe palače, stolpa z uro, knjižnice … Videli bomo tudi slavni Most vzdihljajev, še bolj slavni Rialto … V palači Zaguri si bomo nato s strokovnim vodstvom ogledali razstavo z naslovom “Od Kandinskega do Botera”. Čas bo tudi za lastno odkrivanje tega lepega mesta. Zvečer vrnitev z ladjo do našega avtobusa in nato še v Ljubljano.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, prevoz z ladjo, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Od Kandinskega do Botera« s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS