DOMOV

Aktivni oddih na otoku Visu

otok filma "Mamma Mia"

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

6 dni

Hrvaška

Datum

27.04. - 02.05.2019

Cena

329,00 € pri najmanj 35 osebah399,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 19,95 €Enoposteljna soba: 60,00 €Balkon - morska stran: 30,00 € / os.Izlet z džipi: 270,00 HRK

Akontacija

120,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

NENAPORNI PLANINSKI IZLETI PO OTOKU

Z LADJO NA OTOK BIŠEVO Z MODRO ŠPILJO

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po “splitski rivi”, ki jo krasijo palme. Od tod se bomo s trajektom odpeljali na Vis, otok v srednje dalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Pozno popoldne bomo pristali v mestu Vis. Nadaljevanje poti na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 m) – to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, tudi Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja. Popoldne nas čaka slikovit sprehod (2 uri v eno smer) iz Komiže pod obronki brda Bonovo do Barjaške uvale, kjer so leta 2017 snemali film »Mamma Mia«. Vračali se bomo mimo cerkvice sv. Blaža s čudovitimi razgledi na Komiški zaliv. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.

Ali pa po želji izlet z ladjo (doplačilo) na otok Biševo. Na otoku je več jam – špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Po želji bomo šli na drugo stran otoka v Porat peš (čez vrh Biševa in mimo vasice Polje s cerkvico sv. Silvestra – 1,5 ure v eno smer) ali z ladjo po severni strani otoka. Po koncu izleta se bo prileglo še odlično kosilo. Popoldne vrnitev v Komižo.

Zajtrk. Izlet v notranjost otoka. Videli bomo Titovo špiljo ter se nato peš (1 ura nenaporne planinske poti v eno smer) podali do cerkvice sv. Duha pod Humom (587 m), najvišjim vrhom otoka. Če vam je planinska pot prenaporna, se lahko odločite za podoben ogled opisanih znamenitosti z džipi (za doplačilo). Po želji se bomo nazaj grede ustavili na pokušnji dobrega domačega vina. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v glavno mesto otoka – v Vis, starodavno Isso. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev … Popoldne nas čaka nenaporen sprehod (2 uri v eno smer) po rivi do uvale Stonca in dalje do trdnjave sv. Jurija. Pot bomo nadaljevali skozi vas Rogačić vse do uvale Parja, kjer si bomo ogledali vojaški podkop Jastug. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto do odhoda trajekta z Visa v Split. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na otok Vis, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe brez balkona s pogledom na park z lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki, strežene večerje) v hotelu z 2 zvezdicama, vožnje po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Izlet na Biševo, pokušnja vina in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS