DOMOV

Moja Slovenija

Zdaj je čas. Odkrivajmo Slovenijo.

Prišli so časi, ko se znova pogovarjamo o skritih kotičkih naše Slovenije, ne pa o templjih in obalah na drugih kontinentih. Vsevprek po spletu vrvijo povpraševanja v povezavi z akcijo Moja Slovenija, izmenjave izkušenj in nasveti v kateri kmetiji bomo našli najokusnejše jedi in kateri hribi skrivajo čudovite tolmune za kopanje. Uvideli smo, da tudi sami imamo mnogo možnosti za oddihe in potovanja.

 

Moja Slovenija. Naša Slovenija. Nikoli nismo bili lahko tako srečni, da nam naša domovina ponuja takšno raznolikost na tako majhnem področju. V naši deželi lahko letujemo na morju, ali pa osvajamo alpske vršace. Okusimo odlične mesne proizvode na Koroškem ali pa odlično vino pri Jeruzalemu. Hop, na vlakec v globoko jamo, ali pa na sprehod po Dravskem polju.

 

Kamorkoli se obrnemo, nas čakajo neponovljive lepote, za katere si lahko končno vzamemo čas in jih pobliže spoznamo.

 

Nekaj predlogov za najboljši oddih si lahko preberete spodaj. Naj bo spet tvoja. Naj bo spet naša. Moja Slovenija. Zeleno srce Evrope.

 

Počitnice s kopanjem

 

V Sloveniji je možno najti nešteto možnosti za tiste, ki na počitnicah radi skočite v vodo. Lahko se odpravimo na morje (ki je čudovito tudi jeseni!) ali pa do katerega izmed številnih jezer. Večno priljubljena Portorož in Strunjan vabita slovenske popotnike že od pamtiveka. Vonj po morju in čudovite morske specialitete v okoliških restavracijah bodo očarale vsakogar. Vsekakor pa posebno mesto v naših srcih pripada Mesečevemu zalivu pri Strunjanu. Vonj po otroštvu ne pusti nikogar ravnodušnega.

Strunjan Moja Slovenija

Mesečev zaliv

Za tiste, ki jim je poletno-jesenska pripeka na primorskem mogoče malo odveč pa pridejo v poštev jezera! Teh v Sloveniji ne manjka. Vsekakor se je nujno ustaviti na Bledu, če je prevelika gneča pa pot nadaljevati še v Bohinj. Čudovite koče v Ribčevem lazu vas pričakujejo in vam nudijo čudovito zavetje v objemu zelenih gora in svetovno znanega jezera. Priporočamo pa tudi uspešnico letošnjega poletja, pogosto spregledano Velenjsko jezero! Čudovita in čista topla voda in na novo urejena plaža vabita trume kopalcev v letošnjem poletju. Po kopanju si lahko ogledate še Muzej usnjarstva ali Muzej rudarstva, za popestritev vašega obiska.

 

Ne vem kako je v vaši, ampak moja Slovenija ponuja tudi obilo možnosti za termalne počitke. Zaradi močnega geotermalnega potenciala je pri nas precej term in zdravilišč v katerih že več generacij krepimo naše zdravje. S termami je najbolj bogat vzhodni del dežele, poleg že jasnih izbir v Podčetrtku, Moravcih in Lendavi pa pri Quo Vadisu izpostavljamo terme v Radencih in Rogaški Slatini. Čudoviti hoteli, v katerih boste bivali kot aristokrati 19. stoletja vam bodo domovanje med zasluženim počitkom po napornem poletju.

 

Preživite počitnice v Sloveniji!

 

 

Počitnice malo drugače

 

Vse bolj priljubljene so počitnice na turističnih kmetijah. Potniki tam največkrat doživijo nekoliko intimnejšo izkušnjo, saj vas na kmetijah gostitelji najpogosteje sprejmejo v svoj dom. Kmetije so raj za otroke – veliko različnih živali, s katerimi se lahko spoznajo in za trenutek odtrgajo od mestnega okolja. Prav tako ne boste nikjer jedli tako okusne jedi, kakor na kmetijah, ki jih najpogosteje tudi sami pridelajo! Okusno, domače in ekološko. Kaj bi si lahko želeli boljšega.

 

Za tiste, ki ste doma v odročnejših krajih Slovenije – kaj pa počitnice v Ljubljani? Zagotavljamo vam, da naša prestolnica ponuja veliko več, kot le Prešernov in Kongresni trg. Zakaj se ne bi namestili v čudovitih meščanskih apartmajih in se, recimo, z vlakcem zapeljali na Ljubljanski grad in do famozne “Špice” na hladno osvežitev? Ali pa odkrivali Rožnik kot Ivan Cankar? Naša prestolnica je resnično Evropska in že leta jemlje dih tako domačim kot tujim popotnikom. L kot ljubezen. L kot Ljubljana.

Oglejte si apartmaje Tromostovje!

 

Zdaj je čas. Moja Slovenija.

 

Zdaj je čas in priložnost za obisk naše čudovite dežele. Pridružite se trumam slovenskih popotnikov, ki so se odločili letošnje počitnice preživeti doma. Povsod je lepo, a doma je, vendar, najlepše.

Moja Slovenija, najlepša!