DOMOV

Dolžine

5–8 dni

Dušo drugega največjega otoka sredozemskega morja je oblikovala njena osamljenost. Čudovite bele plaže, skoraj divja narava, nenavadni umetnostni zakladi in nadvse prijazni domačini!

ZAGOTOVLJENO

Pomladno potovanje v Izrael, deželo, kjer bomo spoznali večtisočletno zgodovino mnogih kultur in velikih nasprotij! Jaffa, Cezareja, Haifa, Akko, Nazaret, Galileja, Jordanska dolina, Jeruzalem, Kumran in Mrtvo morje, Masada, Betlehem, Ein Karem ... V ceni vse vstopnine! 40€ popusta na osnovno ceno pri prijavi do 17. januarja 2019!

Z letalom se odpravimo iz skrajnega zahoda Evrope in po mirnem letu čez atlantsko modrino zagledamo zeleno gmoto, ki je Madeira - otok bogat z bujnim rastjem in čudovitimi vasicami.

Odkrijte Poljsko! Srečajte se z Baltskim morjem in velikimi poljskimi možmi ter občudujte čudovite draguljarske izdelke iz jantarja. Obiskali bomo tudi rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II.

Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!

Odletimo na otok ponosnih domačinov, ki so slavno zgodovino Irske ponesli v svet! Pogled na prelepe zelene pejsaže se bo najbolj prilegel ob vrčku vrhunskega piva.

Prvomajski prazniki so kot nalašč za obisk ene najrazvitejših in najlepših držav na svetu, mogočne Švice. Travniki in zasneženi vrhovi, do koder nam seže pogled.

Dežela velikanskih vetrnic, dišečih tulipanov in lepo oblikovanih lesenih coklov nas vabi! Oglejmo si nekdanjo pomorsko velesilo.

Vis - otok prelepih plaž, sinjega morja in prelepih pejsažev, ki so bili navdih za snemanje filma "Mamma Mia"!

Ugljan, zeleni otok, ki ga prekriva omamno dišeče mediteransko rastje, še posebno čudoviti pa so nasadi oljk, saj jih na otoku najdemo več kot 180.000, otoško oljčno olje pa je eno izmed najboljših na Jadranu!

ZAGOTOVLJENO

Dordonja oz. fr. Dordogne je departma v jugozahodni Franciji. Težko bi našli pokrajino, ki je bolj francoska glede na številnost privlačnih gradov, slikovitih vasi in utrjenih mest, odličnost prazgodovinskih jamskih poslikav ter glede na izvrstnost kulinarike. Lahko bi jo primerjali s Toskano, zdi pa se nam, da vas bo očarala še bolj!

Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!

Poleteli bomo v starodavno Turčijo, kjer so se zaradi ugodne lege in trgovskih poti izmenjavale različne kulture in oblasti, katerih vplivi so vidni še danes ...

Prekrasno potovanje po severni deželi Združenega kraljestva, zibelki viskija, deželi najboljših pivnic, okusnih rib, nafte, slavne zgodovine in dih jemajoče narave.

Secesijska Subotica, kosilo na salašu, plovba po Kopačkem ritu - izkusimo avtentično Panonijo!

Z ladjo na otoček Lokrum, z žičnico na Srđ in ogled arboretuma Trsteno. Skočili bomo tudi v Črno goro!

Črna gora, dežela neponovljive in razgibane narave, prelepih kulturnih spomenikov in čisto pravega fjorda!

Vabljeni na čudovito odkrivanje umetnostnih zakladov Kosova! Samostani srbske pravoslavne cerkve, znamenitosti Prištine, Prizrena, Djakovice, Peči, spotoma pa še Smederovo in Beograd.

S kulinariko Galicije, Asturije, Kantabrije in Baskije

Malta je mala državica sredi Sredozemskega morja med italijansko Sicilijo in afriškim Tunisom. Njena zgodovina je silno zanimiva, še posebej navdušuje malteška prazgodovina s svojo megalitsko tempeljsko kulturo.

V poletni vročini se osvežimo med neponovljivimi avstrijskimi planinskimi dolinami!

Vodeni izleti: Heiligenblut, Grossglockner, Zell am See, po panoramski cesti na Kitzbüheler Horn in Kitzbühel, Kaprunska dolina z mogočnimi jezeri, Bischofshofen, St. Johann im Pongau in Liechtensteinska soteska

Tris prečudovitih baltskih držav: Latvija, Estonija in Litva. Vstopnina v grad Trakai je vračunana v ceno!

Šest dni na Tirolskem v pravem tirolskem hotelu, kjer nas bodo razvajali z dobro hrano! Hotel nudi prav vse, da se bomo dobro počutili, tudi savno in bazen na lepem vrtu!

Počitnice v čudovitem gorskem okolju.

"Canal du Midi" ali po naše "Južni prekop" je na Unescovem seznamu svetovne naravne in kulturne dediščine. Z nadvse slikovito plovbo po kanalu bomo spoznali zakaj!

ZAGOTOVLJENO

Lastovsko otočje so leta 2006 razglasili za naravni park. Obala je večinoma nedostopna, v notranjosti pa so med številnimi griči rodovitna kraška polja z vinogradi in oljčni gaji.

Otok kamna, čipk, dišečega žajblja, okusnega paškega ovčjega sira in odličnega vina! Namestitev v odličnem hotelu 4* na plaži!

Sredi čudovitega narodnega parka. Raj za sprehajalce, kopanje v kristalno čistem morjuali pa v toplem jezeru, izleti z ladjo, avtobusom in peš, občudovanje naravne in kulturne dediščine.

Ste za počitnice na enem najatraktivnejših otokov v Jadranu? Želite bivati v hotelu sredi borovega gozdička, ki ponuja neskončne sprehajalne možnosti? Potem vas vabimo na Hvar!

Peščene plaže, toplo morje, sprehodi ob obali ... Slikoviti izleti z ladjo: otok Biševo z Modro špiljo ter z ladjo okoli otoka Vis.

Odličen hotel v borovem gozdičku na polotoku v neposredni bližini Primoštena! Vse sobe z balkonom in pogledom na morje! Od hotela do plaže le nekaj metrov! Z vodenimi izleti!

Nastanitev v odličnem hotelu 4* v vasici Petrčane z zunanjim in notranjim bazenom! Oglejmo si starodavni mesti Zadar in Nin, Narodni park Paklenica in zaplujmo po kanjonu reke Zrmanje.

Odpravimo se do juga Dalmacije, polotoka Pelješca in se sprostimo v lepoteh, ki nam jih ponuja prelepa hrvaška obala!

Dugi otok je raj za ljubitelje neokrnjene narave, saj očara z Narodnim parkom Telašćica in plažo Sakarun, ki velja za eno izmed najlepših peščenih plaž Jadrana s turkizno barvo morja.

Odličen hotel v čudovitem mediteranskem parku z bazenom v bližini Supetarja le 150 m do peščene plaže z veliko sence, neskončne sprehajalne možnosti, vodeni izleti po otoku!

Korčula, otok znan po čudovitih plažah, odlični gastronomski ponudbi in lokalnih vinih: plavac, pošip in rukatac, vrhunsko pa je tudi korčulsko oljčno olje!

Hotel 3* se nahaja na plaži v kraju Gradac na Makarski rivieri, ki slovi po najlepših in najdaljših peščenih plažah na Jadranu. Vse sobe so z balkonom in pogledom na morje, hotel ima zunanji bazen s sladko vodo, dvigalo, bar na plaži in razgledno teraso.

Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA!

Sicilija je največji otok v Sredozemlju. Gorato srce otoka, ki nas bo pričakalo odeto v čudovit kolaž barv, obkroža rajska obala, kjer dehti bujno mediteransko rastje. Največja znamenitost je gotovo spoštovanje vzbujajoči in še vedno delujoči vulkan Etna.

Obiskali bomo starodavne samostane Srbske pravoslavne cerkve, spomenike porajanju srbske državnosti in kulture.

Dežela Bazilikata leži v južni Italiji med Apulijo, Kampanjo in Kalabrijo. Bazilikata se baha s številnimi narodnimi parki, tako da ljubitelji narave in visokih gora pridejo na svoj račun. Izredno zanimiva je tudi njena zgodovina, ki sega daleč nazaj v pradavnino. Najbolj nas bodo navduševala obdobja jamskih prebivališč in cerkva v Materi, Stare Grčije (Magna Graecia) z arheološkimi parki in pa Friderika II. z mogočnimi gradovi. Lukanija (staro ime za Bazilikato) nas pričakuje! Potovanje leta po izboru naše agencije!

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS