DOMOV

Dolžine

2–4 dni

Kopački rit, kjer je veličastna Donava ustvarila pravi čudež narave. Poskusili bomo najboljše ribiške jedi v Apatinu in uživali v Subotici in Pécsi.

PRESTAVLJENO! Obiščite Frankovsko Švico v Nemčiji, Bayreuth - Wagnerjevo mesto, misteriozni Frankovski gozd, Kronach, skalni park Sanspareil in Bamberg!

Pod vodstvom odličnega dr. Šerbelja se bomo tokrat odpravili nekoliko bolj proti severu, kjer bomo odkrivali umetnostne in zgodovinske dragulje v dolinah Rena in Mozele

Vabljeni na vnovično odkrivanje Toskane, kjer vas bodo tokrat pod vodstvom dr. Jureta Vuge navdušile vile slavne renesančne družine Medičejcev!

Italijanska umetnost se je v Firencah razmahnila do brezmejnih razsežnosti, kar velja predvsem za obdobje od 13. do 16. stol., iz katerega je vzcvetela renesansa.

PRESTAVLJENO! Hercegovina pod svojim golim krasom in grmičevjem skriva prave pravcate naravne in kulturne zaklade, ki so v tej romantični pokrajini nastajala skozi dolga stoletja vihrave zgodovine. Skupaj bomo obiskali najlepše med njimi.

PRESTAVLJENO! Obiščite slavno in največje italijansko jezero in lepote, ki ga obdajajo! Letoviški mesteci Sirmione in Salò, Lonato s palačo Podestà, park Sigurtà, ki velja za najlepši park v Italiji, na zahodni obali jezera pa bomo obiskali kraj Limone, ki slovi po nasadih dišečih limon ...

Spoznavali bomo gastronomijo, obiskali sejem okusnih tartufov, poskusili odlično oljčno olje, parmezan in balzamični kis! V Bologni nas čaka obisk tematskega parka italijanske kulinarike – FICO Eataly World.

ZAGOTOVLJENO

Za letošnjo jesen smo pripravili 27. tradicionalno romanje, ki bo posvečeno nadškofu Alojzu Uranu in njegovemu spominu in se odpravili po čudovitih krajih njemu tako ljube domovine Slovenije.

PRESTAVLJENO! Ugodno prvomajsko povabilo v Prago za zveste potnike! Višegrad, Plečnikova cerkev v Vinohradih, Hradčani z gotsko katedralo sv. Vida, Staromestni trg z mestno hišo in židovska četrt Jozefov.

PRESTAVLJENO! Morje sredi Alp! Na tem izletu bomo odkrili tudi rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina ter eno najstarejših in najodličnejših avstrijskih letoviških mestec.

PRESTAVLJENO! Cinque Terre nekoliko drugače! Čudovitih pet dežel boste obiskali z vlakom in ladjo, na poti se boste pa naučili tudi klesati marmor v Carrari!

PRESTAVLJENO! Sončna dežela zelenih gričev, srednjeveških mest, starih gradov, velikih umetnin, dobrega vina ...

PRESTAVLJENO! Potovanje za sladokusce! Odkrijte pogosto prezrte bisere Toskane in Umbrije, prevzelo vas bo bučanje Marmornega slapu in rojstna hiša velikega Michelangela!

Vožnja z ladjo po delti Neretve - fotosafari, obiranje mandarin, kosilo na plantaži mandarin, zabava, ples in še kaj! Spotoma še Dubrovnik in Ston!

PRESTAVLJENO! Najprej se bomo ustavili v prestolnici Bosne in Hercegovine, Sarajevu, nato se bomo pa odpravili v zahodno Srbijo, zapluli po Drini, poizkusili najboljšo rakijo in odkrili kulturne bisere te regije!

PRESTAVLJENO! Ravenna, mesto, ki so ga mnogi vladarji obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona! To še posebej velja za prečudovite mozaike! Oglejmo si jih skupaj!

PRESTAVLJENO! Obiščite glavne znamenitosti najslavnejše in najlepše pokrajine na svetu, Toskane! Firence, Pisa, Lucca, Volterra in San Gimignano!

ZAGOTOVLJENO

Vrbe ob obali Ramskega jezera

Pot nas bo vodila v Dalmacijo in Hercegovino: Ramski samostan, hercegovska oaza molitve in miru ter rajske lepote pokrajine, Medžugorje, Mostar in Imotski