DOMOV

Dolžine

1 dan

ZAGOTOVLJENO

V palačo Sarcinelli v bližnji italijanski Conegliano prihaja 60 del največjih imen slikarstva 19. in 20. stol., ki so prepotovali 11.000 km iz južnoafriške Umetnostne galerije v Johannesburgu, ki velja za najpomembnejšo galerijsko ustanovo afriške celine. Na ogled bodo dela angleškega slikarstva 19. stol., čudovite kompozicije velikih evropskih impresionističnih slikarskih imen ter dela slikarskih smeri z začetka 20. stol.

Na Festival čokolade in najlepše predbožične sejme v Opatiji, spotoma pa še istrski mesteci Roč in Hum!

ZAGOTOVLJENO

V Videm prihaja razstava, posvečena velikemu italijanskemu baročnemu slikarju Giuliu Quagliu (1668–1751), katerega poslikave najdemo tudi na Slovenskem. Soavtor razstave v cerkvi sv. Antona Puščavnika je dr. Ferdinand Šerbelj, ki nas bo po sami razstavi tudi vodil.

ZAGOTOVLJENO

V veronsko palačo Gran Guardia prihaja razstava “Čas Giacomettija - od Chagalla do Kandinskega”, na kateri bo moč občudovati dela iz slovitega muzeja moderne umetnosti Fondation Maeght, ki se nahaja v bližini francoske Nice in velja za najpomembnejšo muzejsko ustanovo umetnosti 20. stol. v Evropi.

Na božične in novoletne nakupe v adventno okrašeni Salzburg. Doživite najlepše božične sejme!

V dunajsko Albertina prihajajo na ogled najlepša dela iz Hahnloserjeve zbirke, ki velja za eno izmed najpomembnejših zasebnih zbirk francoske moderne umetnosti. Dela sta zbrala velika umetnostna mecena Arthur in Hedy Hahnloser-Bühler ter njuni prijatelji Pierre Bonnard, Ferdinand Hodler, Henri Matisse in Félix Vallotton, kasneje pa so se pridružili še Cézanne, Renoir, Toulouse-Lautrec, Van Gogh in drugi.

V Padovo prihaja izjemna razstava, posvečena velikemu postimpresionističnemu slikarju Vincentu van Goghu, ki jo pripravlja ena izmed najpomembnejših fundacij na področju umetnosti v Italiji Linea d'ombra ob svoji 25-letnici obstoja. Razstava »Van Gogh, barve življenja« se posveča slikarjevemu celotnemu opusu in želi predstaviti vsa glavna stičišča na njegovi umetniški poti.