DOMOV

Dolžine

1 dan

Odrinimo na poletno pravljico med vršace Karnijskih alp. Spoznali bomo Socchieve, Mediis, Sauris di Sotto, Sauris di Sopra!

Skočili bomo čez mejo k našim zahodnim sosedom, kjer si bomo ogledali Rabeljsko jezero, ki je tesno povezano tudi z našo zgodovino.

ZAGOTOVLJENO

Grad ob reki na Otočcu

Dr. Ferdinand Šerbelj nam bo tokrat predstavil samostane zelene Dolenjske. Pleterje, Otočec, Kostanjevica na Krki in še več!

Na dunajski železnici se bomo peljali z vlakom čez slikoviti Semmering. Vožnja skozi množico predorov in prelepi razgledi nas bodo navdušili!

ZAGOTOVLJENO

Bojni jarek na pobočju

Dr. Ferdinand Šerbelj nas bo tokrat popeljal na odkrivanje Posočja, kjer bomo pobliže spoznali zgodovinsko dogajanje na soški fronti.

PRESTAVLJENO! Tudi letos se bomo zbrali na romanju oz. veselem druženju. Tokrat bomo odkrivali lepote Bizeljskega! POZOR - datum romanja je spremenjen - nov termin je 5. september 2020!

ZAGOTOVLJENO

Zdaj je čas za Slovenijo! Odkrijte podzemni svet kraškega sveta! Divaška jama in Škocjanske jame, Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači ter Gradišče pri Divači.

ZAGOTOVLJENO

Grad v Negovi

Enodnevni izlet v Slovenske gorice: Negova - Negovsko jezero - Pachamama center - Ivanjševci - Hiša penin Frangež - Radenci

ZAGOTOVLJENO

Enodnevni izlet v Prekmurje: Radenci - Grad na Goričkem - Martjanci - Selo - Filovci - Bogojina

ZAGOTOVLJENO

Cerkev nad vasjo

Dr. Ferdinand Šerbelj nas bo popeljal na izlet, na katerm bomo odkrivali manj znane, a vseeno prečudovite baročne Štajerske!

PRESTAVLJENO! Povzpeli se bomo na Pyramidenkogel, najvišji leseni stolp na svetu in uživali v razgledu na Vrbsko jezero! Spotoma se ustavimo še v dolini Poden!

ZAGOTOVLJENO

V luči novih dognanj in znanstvenih objav, se bomo osredotočili na stavbno zgodovino romansko-gotske koprske stolnice, ki je bila barokizirana v 18. stol. ter obisk festivala Sladka Istra.

Tudi tokrat se bomo udeležili zdaj že tradicionalnega jesenskega romanja, tokrat v objemu prečudovitih gora naše severne sosede Avstrije! Heiligenblut in Grossglockner vas vabita!

PRESTAVLJENO! Narodni park Brioni, ena najbolj obiskanih hrvaških znamenitosti nas pričakuje. Ogledali si bomo Fažano in se z ladjo zapeljali na otočje!

Skupaj bomo odkrivali okolico svetovno znanega Gardskega jezera, mogoče bomo poskusili pa tudi kakšno kapljico limonovca!

ZAGOTOVLJENO

Odkrivajmo Slovenijo, tokrat najlepše kotičke Bohinja: Zg. Gorje, Pokljuška barja, Gorjuše, Koprivnik, Jereka, Bohinjsko jezero, Ribčev Laz ...

V Padovo prihaja izjemna razstava, posvečena velikemu Vincentu van Goghu, ki se posveča slikarjevemu celotnemu opusu in želi predstaviti vsa glavna stičišča na njegovi umetniški poti.

Reka bo posebej prijetna za obisk med njenim prestolovanjem evropskemu kulturnemu prostoru. Hrvaško narodno gledališče, Trsat, Korzo in še več!

ZAGOTOVLJENO

Cerkev na gričku

Letos se bomo na Martinovo odpravili v Prlekijo. Znana vinska regija prijaznih domačinov nas bo pričakala v pravem veselem vzdušju!