DOMOV

Strokovno

Pod taktirko odličnega Klemna Koširja si bomo v treh tematsko ločenih sprehodih ogledali Plečnikove mojstrovine, s katerimi je arhitekt Ljubljani dal dušo.

Na avstrijskem gradu Schallaburg vsako leto pripravljajo razstave, kjer poskušajo različne teme predstaviti z različnih vidikov in vsebine aktualizirati. Letošnje leto grad vabi z zanimivo razstavo »Islam«.

Tokrat se odpravljamo pod obronke Kamniško - Savinjskih Alp, kjer si bomo ogledali nekaj Plečnikovih mojstrovin, s katerimi je zaznamoval okoliške kraje. Izdelali bomo pravcato Plečnikovo svečo!

ZAGOTOVLJENO

Vabljeni na čudovito odkrivanje umetnostnih zakladov Kosova! Samostani srbske pravoslavne cerkve, znamenitosti Prištine, Prizrena, Djakovice, Peči, spotoma pa še Smederovo in Beograd.

Odrinili bomo na Dunaj, nekdanjo cesarsko prestolnico. Ogledali si bomo notranjost dvorca Schönbrunn, dela Maksa Fabianija v mestu, Hundertwasserjevo hišo in še več.

Praga - prestolnica Češke in eno najlepših mest v Evropi. Sprehodimo se po tlakovanih uličicah in si oglejmo kakšen pečat je v tem prelepem mestu pustil naš Plečnik.

V tokratnem odkrivanju mojstrovih del, se bomo odpravili v Prekmurje, najvzhodnejšo pokrajino naše države. Plečnik se je s temi kraji srečal že kmalu po vrnitvi v domovino. Leta 1925 so namreč začeli z zidavo cerkve v Bogojini, kjer je arhitekt pokazal, kako se na prijeten način spaja staro in novo.

Papež Frančišek je apostolsko palačo v Castel Gandolfu odprl za obiskovalce! Romantično potepanje po rimskem podeželju s čudovitimi razgledi na jezeri Albano in Nemi.

ZAGOTOVLJENO

Razstava leta v Palladijevi baziliki v Vicenzi! Skupaj si oglejmo vsa najlepša dela velikega Vincenta van Gogha, spoznajmo njegovo ustvarjanje in življenje. Na ogled bo na voljo tudi pisemska korespondenca z njegovim bratom Theom!

Odpravimo se na Dunaj, kjer si bomo ogledali kako sta na cesarsko prestolnico vplivala naša velikana Fabiani in Plečnik. Slovenci smo pustili svoj pečat tudi na Dunaju!

Albertina nas vabi na ogled mojstrovin dveh velikih renesančnih umetnikov: slikarja in grafika Pietra Bruegla starejšega in velikega slikarja in arhitekta Rafaela Santija. Teh razstav nikakor ne smete zamuditi!

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS