DOMOV

Prvomajska potovanja

Azori so še bistveno dlje v Atlantiku kot bolj znani Kanarski otoki ali Madeira. Prav ta izoliranost jim daje še poseben čar, tako v kulturi, kjer sicer prevladuje portugalski vpliv, kot v izjemnih naravnih lepotah.

Starodavna civilizacija, prelepe pisane mošeje, observatoriji, neskončne puščave. Uzbekistan, kot ga še niste doživeli!

Z letalom se odpravimo iz skrajnega zahoda Evrope in po mirnem letu čez atlantsko modrino zagledamo zeleno gmoto, ki je Madeira - otok bogat z bujnim rastjem in čudovitimi vasicami.

Z letalom v Francijo, kjer se bomo potepali po dolini Loare in dveh izmed zgodovinsko najbolj markantnih pokrajin Francije!

Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!

Spoznajte Slovaško in slikovito Podonavsko nižavje, sestavljeno iz labirintov rek in potokov ter vodnih mlinov. Obiskali bomo tudi gotsko katedralo sv. Martina, kjer so dolga leta kronali madžarske kralje.

Izlet v slikovite Karlovy Vary na Češkem, kamor so zahajale slavne osebnosti, med njimi tudi kronane glave. Obiskali bomo tudi Loket, ki ga je Goethe označil za nepopisno lepega in Cheb, eno najstarejših čeških mest.

Odpravite se z nami na fantastično riževo pojedino po receptih velikega kuharskega mojstra Gabriela Ferrona in odkrijte slikovito pokrajno Cinque Terre!

Odletimo na otok ponosnih domačinov, ki so slavno zgodovino Irske ponesli v svet! Pogled na prelepe zelene pejsaže se bo najbolj prilegel ob vrčku vrhunskega piva.

Naša vzhodna soseda skriva lepote, ki jih je res vredno obiskati. Odpravimo se na pot v čudovita mesta, ki vse prepogosto ostanejo skrita v senci velike Budimpešte.

Tokrat se bomo z avtobusom odpravili na sever italijanskega škornja, kjer bomo z ladjo obiskali dih jemajoče Boromejske otoke. Dehteče rože, smaragdno modra voda!

Odkrijmo skupaj kotičke na meji med Madžarsko in Avstrijo. Fantastični gradovi, graščine, vrtovi in gostoljubni domačini.

Prvomajski prazniki so kot nalašč za obisk ene najrazvitejših in najlepših držav na svetu, mogočne Švice. Travniki in zasneženi vrhovi, do koder nam seže pogled.

Korčula, otok znan po čudovitih plažah, odlični gastronomski ponudbi in lokalnih vinih: plavac, pošip in rukatac, vrhunsko pa je tudi korčulsko oljčno olje!

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu. Toplo podnebje, čudovito modre barve morja, skalne obale s peščenimi plažami, skrivnostna pogorja v notranjosti, bogata zgodovinska dediščina in prijetni okusi tradicionalnih jedi vabijo obiskovalce.

Albanija, mediteranska dežela, ki ji domačini pravijo Shqipëria nas bo presenetila s svojo čudovito naravo, slikovitimi mesteci, po katerih so se sprehajali že Iliri in Rimljani, in gostoljubnostjo domačinov. Videli bomo lepe albanske plaže, se zgubljali na pisanih bazarjih in raziskovali tisočletno zgodovino albanskega naroda.

Barcelona, Figueres, Girona, Montserrat, Tossa de Mar, Nica, Antibes ...

Odkrijte Poljsko! Srečajte se z Baltskim morjem in velikimi poljskimi možmi ter občudujte čudovite draguljarske izdelke iz jantarja. Obiskali bomo tudi rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II.

Morje sredi Alp! Na tem izletu bomo odkrili tudi rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina ter eno najstarejših in najodličnejših avstrijskih letoviških mestec.

Fiesole, oaza renesančne aristokracije s čudovito medičejsko vilo ter vila Peyron, kjer se bomo izgubljali v labirintu cvetlic ter romantična pokrajina Chianti.

Skupaj se odpravimo v deželo mogočnih carjev, gora in planjav, prelepih starodavnih samostanov in dolino, kjer so doma dehteče vrtnice!

Tri prekrasne dežele na daljnem severu nas pričakujejo. Prekrasne planjave, srednjeveška mesta in bogata kultura.

Dežela velikanskih vetrnic, dišečih tulipanov in lepo oblikovanih lesenih coklov nas vabi! Oglejmo si nekdanjo pomorsko velesilo.

Najzahodnejša točka Evrope, odlična hrana, mila klima in večstoletna zgodovina nas bodo navdušili. Začutite Saudade med potepanjem po ozkih tlakovanih ulicah in obiskom neštetih tavern.

Na ožini, ki spaja Afriko in Evropo nas čakajo tamkajšnji najprikupnejši prebivalci - opice! Fantastična kulturna dediščina Španije nas bo očarala!

Otoki, ki kot ogromni kiti grbavci gledajo iz smaragdne vode kvarnerskega morja. Obiščimo jih skupaj!

Odpravljamo se od Dunaja proti Salzburgu, kjer bomo lahko lepo videli, kako zelena je lahko naša severna soseda Avstrija!

Odkrijmo očarljive bisere balkanskih držav. Odpravili se bomo na pot preko Srbije, Albanije, Črne gore, Hrvaške in Bosne in Hercegovine!

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS