DOMOV

Velikonočni zajtrk na Koroškem

Ravne na Koroškem - Povhov mlin - Šentanel

Enodnevni izleti

po Sloveniji in okolici

1 dan

Slovenija

Datum

24.03.2018

Cena

55,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,75 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

10% popust na osnovno ceno vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom. Popusti se ne seštevajo in veljajo pri prijavi neposredno pri organizatorju.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja mimo Velenja na Koroško. Dan bomo začeli z bogatim velikonočnim zajtrkom, ki nas bo čakal na razgledni turistični kmetiji. Nato vožnja na Ravne na Koroškem v Mežiški dolini. Okolica je bila naseljena že v antiki, saj je tod vodila rimska cesta Celeia – Virunum. Mesto se ponaša s 400-letno železarsko tradicijo. Ogled mestnih znamenitosti: cerkev sv. Antona Puščavnika s freskami iz okoli leta 1400, razstava “Forma viva na Koroškem” (jeklene skulpture) in lapidarij rimskih spomenikov iz okoliških najdišč. Na terasi nad mestnim jedrom kraljuje petsto let star grad Ravne. Po prenovi v njem domuje Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika s posebnimi zbirkami, ki nam jo bodo z ponosom razkazali. Vožnja v dolino Šentanelske reke, kjer stoji 150 let star in še vedno delujoči Povhov mlin s stopami na vodni pogon. Mlinarica nam bo razkrila vse skrivnosti te dejavnosti. Vožnja v Šentanel, slikovito koroško hribovsko vas, ki slovi po gostoljubnosti in izvrstni domači kuhinji. Ogled župnijske cerkve sv. Danijela. Nato nas na turistični kmetiji čaka pozno domače kosilo. Vrnitev mimo Črne in Šoštanja v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, velikonočni zajtrk s pijačo, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS