DOMOV

V Dolomite pod Marmolado

Agordo - Alleghe - Marmolada - jezero Fedaia - Dolomitska panoramska cesta

Enodnevni izleti

po Sloveniji in okolici

1 dan

Italija

Datum

14.07.2018

Cena

59,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

10% popust na osnovno ceno vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom. Popusti se ne seštevajo in veljajo pri prijavi neposredno pri organizatorju.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Postojne v Italijo in dalje mimo krajev Pordenone, Vittorio Veneto in Belluno v čudoviti svet Dolomitov. Najprej se bomo ustavili v kraju Agordo, središču področja Agordino. Na glavnem trgu so vse znamenitosti: župnijska cerkev, mestna hiša, vodnjak in pa vila Crotta. Vila je okrašena z velikimi kipi in je najseverneje ležeča beneška vila – občudovali bomo le njeno pročelje. Nadaljevanje vožnje v prisrčno vasico Alleghe, ki leži na polotočku istoimenskega jezera. Kraj je priljubljeno letovišče, saj je poleti izhodišče za mnoge izlete, pozimi pa raj za smučarje na bližnji Civetti. Sprehod ob jezeru. Nato vožnja v dolino Pettorina, od tod pa z žičnico pod Marmolado, najvišji gorski masiv v Dolomitih, ki slovi po ledeniku in odličnih smučarskih progah. Na višini 2950 m bomo obiskali muzej v spomin na hude boje v prvi svetovni vojni – tukaj je namreč bila dolomitska fronta. Z žičnico se bomo potem odpeljali še višje, pod sam vrh Marmolade, od koder so tudi prekrasni razgledi na okoliške vršace, ob lepem vremenu seže oko celo do avstrijskega Grossglocknerja. Spust v dolino. Nadaljevanje poti na prelaz Fedaia (2057 m), kjer se nam bo odprl pogled na veliko jezero Fedaia, in dalje v Canazei, pomembno smučarsko in alpinistično središče. Od tod vožnja na prelaz Pordoi (2239 m), ki je najvišji prelaz na dolomitski panoramski cesti. Nadaljevanje nadvse slikovite vožnje skozi Arabbo, čez prelaz Falzarego (2105 m) in skozi Cortino d’Ampezzo proti Avstriji. Seveda bomo vmes naredili nekaj postankov za razglede in fotografiranje. Še vožnja po Dravski dolini in skozi karavanški predor v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Žičnica in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS