DOMOV

Umetnostni potep po Milanu z razstavo Fride Kahlo

Muzej operne hiše Scala, pinakoteka Brera, razstava Fride Kahlo

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

2 dneva

Italija

Datum

26.05. - 27.05.2018

Cena

109,00 € pri najmanj 40 osebah135,00 € pri najmanj 30 osebah163,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 8,15 €Enoposteljna soba: 35,00 €

Akontacija

50,00 €

Prijavnina

15,00€

V Milano prihaja razstava znamenite mehiške slikarke Fride Kahlo. Verjetno najbolj znana umetnica 20. stol. in simbol mehiške avantgarde je svoje življenje slikala v svojih delih. Njena dela je André Breton ob prihodu v Mehiko označil za čisti nadrealizem, ki se je razvil brez vpliva evropske umetniške scene, a ob tem pozabil, da je mehiška tradicija izven meja realnosti, kar je v svoja platna, kot magični realizem, vnašala Frida. Nesreča v mladosti, ki jo je zaznamovala za vse življenje, burno življenje z Diegom Rivero, številna ljubezenska razmerja, splavi, operacije, revolucije, vse to je vplivalo na njen opus, ki ga lahko beremo kot Fridino biografijo v slikah. 

Razstava postavlja v ospredje Fridina najpomembnejša dela, predvsem njene slikovite avtoportrete, iz evropskih, severnoameriških in mehiških muzejev ter privatnih zbirk in tako omogoči, da za trenutek vstopimo v njeno življenje.

V Milanu si bomo ogledali tudi muzej svetovno znane operne hiše Scala in pinakoteko Brera, kjer so predstavljeni vrhunski italijanski slikarji, med njimi Mantegna, Veronese, Signorelli, Canaletto, Guardi, Tiepolo, pa tudi nekaj tujih imen kot sta Rubens in Rembrandt. Še posebno pa bomo lahko občudovali Bellinijevo “Pieta”, Tintorettov “Čudež sv. Marka” ter Rafaelovo “Marijino poroko”.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Bergama v Milano, prestolnico Lombardije in drugo največje mesto Italije. Mesto slovi po izrednih zgodovinskih dogodkih (Milanski edikt leta 313), izjemnih osebnostih (sv. Ambrož, sv. Karel Boromejski, rodbina Sforza) in velikih umetninah (Bramante, Luini, Leonardo da Vinci). Obisk mogočne katedrale, ki predstavlja višek italijanske gotike – povzpeli se bomo na samo streho, da bomo lahko od blizu občudovali neštete elegantne stolpiče in kar 2245 kipov iz belega marmorja. Nato bomo našo pozornost posvetili svetovno znani operni hiši Scala – ogled opernega muzeja in samega gledališča*. Nato se bomo sprehodili skozi Gallerio Vittorio Emanuele II., ki predstavlja središče milanskega družabnega življenja, ter po drugih pomembnih ulicah, kjer so zastopana vsa imenitna imena visoke italijanske mode. Obiskali bomo še baziliko sv. Ambroža, čudovito arhitekturno kombinacijo lombardsko-romanskega sloga. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v središče Milana. Ogled razstave “Frida Kahlo” s strokovnim vodstvom v Muzeju kulture – MUDEC. Popoldne bo na vrsti ogled slavne Pinakoteke Brera, kjer so predstavljeni najbolj znani italijanski slikarji, med njimi Mantegna, Veronese, Signorelli, Canaletto, Guardi, Tiepolo, pa tudi nekaj tujih imen kot sta Rubens in Rembrandt. Še posebno pa bomo lahko občudovali Bellinijevo “Pieta”, Tintorettov “Čudež sv. Marka” ter Rafaelovo “Marijino poroko”. Vrnitev v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnica na razstavo "Frida Kahlo" s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.
*Ogled gledališča v primeru predstave oz. vaje ne bo mogoč.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS