DOMOV

Ukrajina in Belorusija

Dežele izza nekdanje železne zavese!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

9 dni

Belorusija

Poljska

Ukrajina

Datum

23.05. - 31.05.2018

Cena

940,00 € pri najmanj 25 osebah990,00 € pri najmanj 20 osebah1.040,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 52,00 €Enoposteljna soba: 160,00 €Beloruski vizum: 60,00 €

Akontacija

500,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

Dežele izza nekdanje železne zavese.

Vzhodnoslovanske prestolnice: Kijev, Minsk in Varšava.

Opis poti

Zbor na ljubljanskem letališču in polet v Varšavo. Stari del Varšave je uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine. Ogledi: Grajski trg s kipom kralja Sigismunda III., Kraljevi dvorec, gotska katedrala sv. Janeza, mogočen dvorec Radzivill, ki mu pravijo tudi poljska »Bela hiša«. Oglede bomo nadaljevali v vzhodnem delu mesta, kjer je v cerkvi Svetega križa shranjeno srce enega največjih Poljakov, skladatelja Chopina.

Odhod v Lublin, še eno izredno slikovito srednjeveško poljsko mesto. Sprehod po starem mestnem jedru s številnimi cerkvami, trgi in drugimi zgodovinskimi stavbami. Nato še vožnja do Zamošča, zanimivega mesteca blizu ukrajinske meje.

Vožnja proti ukrajinski meji in dalje v Lvov, prestolnico zahodne ukrajinske pokrajine Galicije. Mesto je bilo večino časa pod poljsko oblastjo, v njem je ustvarjalo veliko poljskih piscev, poljščina pa je bila še v začetku 20. stol. jezik večine prebivalcev. Sprehod po starem mestnem jedru z ogledom opere, katedrale, armenske cerkve in drugih impozantnih stavb. Nato se bomo odpeljali do znamenitega pokopališča Lychakiv, enega izmed najimenitnejših pokopališč Evrope z izjemnimi spomeniki in sarkofagi, kjer počiva veliko slavnih ljudi iz ukrajinske zgodovine.

Pot nas bo vodila skozi ukrajinsko podeželje do Kijeva, imenitne prestolnice in enega najlepših mest nekdanje Sovjetske zveze. Popoldne sprehod po glavnem trgu (Majdan), kjer je pred leti potekala ukrajinska revolucija. Če bo čas dopuščal, bomo obiskali Podil, predel mesta ob reki Dniper, kjer je bilo nekoč središče obrtnikov, rokodelcev, trgovcev…

Dan bo namenjen Kijevu. Ogledali si bomo katedralo sv. Sofije s čudovitimi freskami in mozaiki iz 11. stol. Ogled kijevskega Montmartra, kjer se na najstarejšem in najbolj strmem pobočju nahaja baročna katedrala sv. Andreja. Sprehodili se bomo po Trgu neodvisnosti in ulici Hreščatki, pot nadaljevali mimo parlamenta in prišli do katedrale sv. Mihaela. Kosilo. Popoldne ogled znamenitega samostana in največjega ukrajinskega spomenika, Kijevsko-Pečerske Lavre iz 11. stol.

Pot nas bo vodila proti severu v Belorusijo, še pred mejo pa se bomo ustavili v bližini Černobila, mesta zloglasne jedrske nesreče, kjer pa danes, seveda v primerni obliki in na varen način, potekajo celo turistični ogledi nekaterih delov mesta. Po kosilu vožnja proti meji in vstop v Belorusijo ter vožnja proti Minsku.

Vožnja v Minsk in ogled živahne beloruske prestolnice: Gornje mesto z mestno hišo, Trg Neodvisnosti z vladno palačo in Leninovim spomenikom, Rdeča cerkev, videli bomo zgradbo nekdanje KGB in zanimivo Narodno knjižnico ter gledališče Maksima Gorkija. Kosilo. Obiskali bomo nabrežje reke Svislač, Otok solza, predmestje Troitskoye. Prosto samostojne oglede.

Vožnja v Nesvizh, enega najstarejših mest v Belorusiji. Tu si bomo ogledali park in dvorec, ki je danes pod zaščito Unesca, prav tako kot tudi čudovit grad v kraju Mir, ki ga bomo prav tako obiskali. Že v bližini poljske meje nas pričaka Brest, »mesto herojev«. Največja znamenitost je spominski park Brestskaya Krepost s trdnjavo iz 13. stol.

Vožnja na Poljsko do Varšave in polet v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, 8 polpenzionov v hotelih s 3 in 4 zvezdicami, dodatno kosilo v Černobilu, vodstvo, prevoze po Poljski, Ukrajini in Belorusiji, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija. Vstopnine in dovolilnica za Černobil niso vračunani in bodo pribl. 80,00 € (plačilo vodniku na poti).

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS