DOMOV

Ugodno povabilo v Bosno in Hercegovino

Preživite dan v Sarajevu! Slavnostna večerja z glasbo!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

3 dnevi

BiH

Datum

29.03. - 31.03.2019

Cena

195,00€ pri najmanj 40 osebah225,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 40,00€Odpovedni riziko: 11,25€

Akontacija

70,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

JAJCE, PLIVSKA JEZERA, SARAJEVO, MOSTAR IN POČITELJ

SLAVNOSTNA VEČERJA Z GLASBO

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Banja Luke ter po slikoviti dolini reke Vrbas v Jajce, eno najlepših balkanskih mest. Ustanovili so ga v 14. stol. na kraju, kjer se reka Pliva v čudovitih slapovih izliva v Vrbas. Pri izgradnji so sodelovali dalmatinski in italijanski mojstri. Zgodovina mesta je precej burna. V 15. stol. je postalo prestolnica srednjeveške bosanske države – leta 1461 so okronali zadnjega bosanskega kralja Stjepana Tomaševića. Nato so za nekaj stoletij zavladali Turki, leta 1878 jih je nasledila Avstro-Ogrska, znani pa so tudi dogodki iz druge svetovne vojne – drugo zasedanje AVNOJ-a. Vsa ta obdobja so v mestu pustila sledove svoje kulture, predvsem bogato arhitekturno dediščino, ki jo bomo občudovali na sprehodu po mestu: zvonik sv. Luke, katakombe, obzidje s trdnjavo, džamije, Omer-Begova hiša … Nato vožnja do Velikega in Malega Plivskega jezera, med katerima so postavili okoli 20 majhnih mlinov na koleh, ki jih domačini imenujejo Mlinčići – ogled slikovitega prizorišča. Nadaljevanje poti mimo Travnika v Sarajevo. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Današnji dan bo namenjen Sarajevu, prestolnici Bosne in Hercegovine, in njegovi okolici. Mesto ob reki Miljacki se prvič omenja leta 1462, ko so Turki tukaj zgradili rezidenco za poglavarja osvojene otomanske province Bosne. V 16. stol., v času Gazi Husrefbega, so mesto okrasili z orientalsko arhitekturo, zrasle so džamije, medrese, bezistani … Kasneje se spominjamo atentata na prestolonaslednika nadvojvodo Franca Ferdinanda, XIV. zimskih olimpijskih iger, zadnje vojne, ko je bilo mesto hudo poškodovano ter ponovnega razcveta. Ogled glavnih znamenitosti: Baščaršija, Gazi Husrefbegova džamija, medresa, katedrala, Latinski most, mestna hiša … Po želji bomo lahko poskusili slastne čevapčiče v tradicionalnih čevapdžinicah, spili odlično kavo in se izgubljali v pestri ponudbi Baščaršije. Popoldne ogled sarajevskega tunela, ki je bil pod letališčem zgrajen med obleganjem mesta leta 1993, po njem pa je do prebivalcev prihajala prepotrebna pomoč. Obiskali bomo tudi čudoviti park, kjer se nahaja izvir reke Bosne. Po vrnitvi v hotel nas čaka slavnostna večerja z živo glasbo. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja mimo Konjica in Jablanice v Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša … Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko! Prosto za kosilo po želji. Vožnja v Počitelj, staro kamnito mestece – muzej, ki je bilo dolgo časa pod Turki. Na sprehodu po mestu se nam bo zdelo, da se je ustavil čas in nas povrnil v srednji vek. Z vsakega dela mesta so čudoviti pogledi na prelepo dolino reke Neretve. Danes mestece spet živahno utripa, saj tu živijo in ustvarjajo mnogi umetniki. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, slavnostna večerja z živo glasbo drugi dan, osnovno nezgodno zavarovanje, lokalna vodstva, kjer so obvezna, vodstvo in organizacija. Vstopnine niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS