DOMOV

Ugodno povabilo: Madžarska cesarice Sissi

Budimpešta, Esztergom, Pannonhalma, Szentendre, Gödöllő

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

3 dnevi

Madžarska

Datum

23.03. - 25.03.2018

Cena

179,00 € pri najmanj 45 osebah209,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 10,45 €Enoposteljna soba: 50,00 €

Akontacija

70,00 €

Prijavnina

15,00 €

VESELO POPOTOVANJE PO MADŽARSKI: uživali bomo v prestolnici BUDIMPEŠTI, se čudili velikanski katedrali v ESZTERGOMU, se sprehajali po muzejski vasi v SZENTENDREJU, občudovali čudoviti baročni dvorec cesarice Sissi GÖDÖLLŐ, si nabrali duhovne moči v opatiji PANNONHALMA, poskusili odlično samostansko vino in uživali ob prostranem BLATNEM JEZERU!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora na Madžarsko. Vožnja do Blatnega jezera, ki je največje v srednji Evropi. Jezero imenujejo tudi Madžarsko morje in nudi neizmerne turistične možnosti. Obiskali bomo aristokratski Balatonfüred, tukajšnje najstarejše letovišče in zdravilišče. Sem že 200 let prihajajo obiskovalci in uživajo v toplicah ter neskončnih plažah, med njimi so bile mnoge slavne osebe kot npr. indijski pisatelj Tagore. Sprehod po Tagorejevi promenadi ob jezeru. Nadaljevanje poti v Pannonhalmo. Na griču nad mestom kraljuje benediktinska opatija sv. Martina – Pannonhalma, madžarski Monte Cassino, simbol zahodnega meništva. Samostan je v tisoč letih odigral pomembno versko in kulturno vlogo. Ogled samostana: cerkve, kripte, križnega hodnika, okrašenih vrat – Porta speciosa in pa knjižnice. Nato si bomo ogledali še vinsko klet, saj ima samostansko vinogradništvo skoraj tisočletno tradicijo – seveda bomo poskusili tudi nekaj vrst izvrstnega vina. Še vožnja v Budimpešto. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Gödöllő, kjer bomo obiskali največji madžarski baročni dvorec. Zgradili so ga v 18. stol., največji razcvet pa je doživel, ko so ga podarili avstrijskemu cesarju Francu Jožefu in njegovi ženi cesarici Elizabeti oz. Sissi. Ogled kraljevega dvorca z romantičnim parkom. Nadaljevanje poti v Szentendre, ki leži na desnem bregu Donave. Slikovito staro mestno jedro je sad srbskih pribežnikov, ki so se v 18. stol. naselili tukaj in polno zaživeli z vso svojo tradicijo, kulturo in religijo. V prejšnjem stoletju pa so mesto vzeli za svoje najrazličnejši umetniki ter tukaj odprli galerije, muzeje, trgovinice … Vse to bomo na sprehodu po mestu tudi videli. V bližini mesta so leta 1974 odprli prostrani muzej na prostem. Sem so z različnih koncev Madžarske prestavili originalne kmečke hiše, gospodarska poslopja, cerkve … Vožnja v Esztergom, eno najstarejših madžarskih mest. V 10. stol. je knez Geza tukaj zgradil svojo rezidenco in postavil prvo krščansko cerkev med Madžari, v kateri je bil kronan njegov sin Vajk kot Štefan I. – prvi madžarski kralj. Tako je Esztergom postal središče državne in cerkvene oblasti, kasneje pomembno središče madžarske kulture, danes pa tudi sedež madžarskega primasa. Na Grajskem griču, od koder seže pogled daleč čez Donavo na Slovaško, so še danes vidni ostanki nekdanje slave … Vrnitev v Budimpešto. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno Budimpešti, prestolnici Madžarske. Zgodovina mesta je dolga in burna. Tu so živela in se za prevlado bojevala najrazličnejša ljudstva: Kelti, Rimljani, Huni, Avari … konec 9. stol. so prišli Madžari. Tri mesta na kupu – Pešta, Buda in Obuda, ki so se kasneje združila v Budimpešto – so se razvijala in kralji so se menjavali. Največji razcvet je Buda doživela v času Matije Korvina (15. stol.). Ogled glavnih mestnih znamenitosti z avtobusom in pa tudi peš: Trga junakov, bazilike sv. Štefana, Parlamenta, Ribiške trdnjave, Matijeve cerkve, Citadele … Vrnitev v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, ogled vinske kleti s pokušnjo vina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS