DOMOV

Treviso: Od Tiziana do Van Dycka

z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Italija

Datum

26.01.2019

Cena

34,00€ pri najmanj 40 osebah42,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,10€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

V italijanski Treviso prihaja razstava »Od Tiziana do Van Dycka«, ki nam bo predstavila razvoj umetnosti od renesanse in manierizma do baroka. Izbrana dela bodo osvetlila evolucijo beneškega slikarstva s tradicijo Bellinija in revolucionarnostjo Giorgioneja ter prikazala renesančno in manieristično slikarsko potezo velikih imen Tiziana in Bassana, ter razkrila nove smernice zgodnjega baroka 17. stol. Vsa dela prihajajo iz zasebne zbirke znanega zbiralca umetnin iz Veneta Gisueppeja Alessandre.

Prvi del razstave se posveča analizi beneškega slikarstva od konca 15. stol. do konca naslednjega stoletja. Poleg Bellinija, poznega Tiziana in Giorgioneja, bomo na razstavi občudovali tudi dela slavnega Tintoretta, Sebastina del Piomba, Palme ml. in Lodovica Pozzoserrate. V drugem delu razstave bomo spoznali sočasne umetnike, ki so ustvarjali v Lombardiji in centralni Italiji, zadnji del pa nam bo pobliže predstavil renesančne in manieristične slikarje severa, katerih dela so bistveno vplivala na italijansko umetniško sceno. Videli bomo dela Hansa von Aachna in Anthonisa Van Dycka.

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri in vožnja v Treviso. Staro mesto obdaja obzidje in vodni kanali. Skozi mesto, ki ga tudi prepredajo vodni kanali, teče reka Sile, od tod tudi drugo ime za mesto: “Mesto vode”. Skozi nepravilen labirint ulic z arkadami se bomo napotili v mesto in uživali v razgledu na poslikana pročelja – od tod še eno ime “Urbs picta”. Zgodovinsko oz. posvetno središče predstavlja Piazza dei Signori s prekrasnimi arhitekturnimi spomeniki: Palazzo del Podestà z zvonikom, Palazzo dei Trecento (mestna hiša), Palazzo Pretorio … Glavna nakupovalna ulica Calmaggiore nas pripelje do katedrale iz 15. in 16. stol., ki hrani nekaj velikih umetnin: romansko kripto, Pordenonejeve freske in Tizianovo Oznanjenje. Voden ogled razstave »Od Tiziana do van Dyka« s strokovnim vodstvom v muzeju Casa dei Carraresi. Nekaj časa prosto za lastno odkrivanje Trevisa. Proti večeru vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 18,00 EUR za osebo. Točen znesek bo naveden v obvestilu o odhodu

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS