DOMOV

Treviso: Auguste Rodin

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Italija

Datum

19.05.2018
26.05.2018
02.06.2018

Cena

34,00€ pri najmanj 40 osebah42,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,10€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

STROKOVNO VODSTVO:

19.5. – dr. Ferdinand Šerbelj
26.5. – mag. Tina Ponebšek
2.6. – dr. Ferdinand Šerbelj

Italijanskemu Trevisu se ponovno obeta izjemen dogodek za umetnostne sladokusce! Prihaja izjemna razstava najlepših del največjega francoskega kiparja Augusta Rodina (1840–1917), Michelangela 20. stol. Izbrana dela prikazujejo Rodinov poseben odnos do marmorja. Trden in hladen kamen se je pod njegovimi rokami preobrazil v mehkobo in toplino, kamnu je vdihnil erotičnost ter na površini oblikoval igro svetlobe in senc. Klasičnemu materialu, ki so ga uporabljali že v antičnih časih, je dal občutek drhteče telesnosti in življenja. Razstava nas bo popeljala od mitoloških tem do portretov njegovih sodobnikov. Dih nam bo vzel njegov čudoviti »Poljub«, ki je gotovo ena izmed najlepših skulptur 20. stol.!

Izbranih je 80 najlepših del, 50 kiparskih in 30 na papirju, ki v Trevisu zaključujejo leto razstav ob 100-letnici Rodinove smrti (1917). Dela, ki so pred tem gostovala na veliki razstavi v muzeju Grand Palace v Parizu in v newyorškem Metropolitanskem muzeju, prihajajo iz pariškega Musée Rodin, na ogled pa bodo plastike majhnih, srednjih in velikih dimenzij, od mogočnega Misleca in Dantejevih Vrat pekla, do Calaiških meščanov in slavnega Poljuba. Na razstavi bomo lahko sledili tudi vplivu, ki ga je imela italijanska kultura (Donatello, Michelangelo, Bernini, Dante Alighieri) na Rodina in njegova dela.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri in vožnja v Treviso. Staro mesto obdaja obzidje in vodni kanali. Skozi mesto, ki ga tudi prepredajo vodni kanali, teče reka Sile, od tod tudi drugo ime za mesto: “Mesto vode”. Skozi nepravilen labirint ulic z arkadami se bomo napotili v mesto in uživali v razgledu na poslikana pročelja – od tod še eno ime “Urbs picta”. Zgodovinsko oz. posvetno središče predstavlja Piazza dei Signori s prekrasnimi arhitekturnimi spomeniki: Palazzo del Podestà z zvonikom, Palazzo dei Trecento (mestna hiša), Palazzo Pretorio … Glavna nakupovalna ulica Calmaggiore nas pripelje do katedrale iz 15. in 16. stol., ki hrani nekaj velikih umetnin: romansko kripto, Pordenonejeve freske in Tizianovo Oznanjenje. Voden ogled razstave »Auguste Rodin« s strokovnim vodstvom v muzeju Santa Caterina. Nekaj časa prosto za lastno odkrivanje Trevisa. Proti večeru vrnitev v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 20,00 EUR za osebo. Točen znesek bo naveden v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS