DOMOV

Toskanske vile in vrtovi

Z medičejsko vilo nad Firencami

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

28.04. - 30.04.2018

Cena

219,00€ pri najmanj 35 osebah249,00€ pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 12,45€Enoposteljna soba: 60,00€

Akontacija

90,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Fiesole, oaza firenške renesančne aristokracije! Vedno lepa in čarobna Toskana bo tokrat očarala z veličastno medičejsko vilo, čudovitimi vrtovi, kjer se bomo izgubljali v labirintu cvetlic, dreves in fontan ter romantično pokrajino Chianti, kjer bomo uživali v razgledih na nasade oljk, vinske trte in sončnic.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk čez slikovite Apenine v Toskano, ki je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Vožnja mimo Firenc v vinorodno pokrajino Chianti, ki se razprostira med Firencami in Sieno. Tukaj nastaja odlično rdeče vino chianti, ki ga pozna ves svet. Po rodovitni krajini, kjer poleg trte rastejo tudi kostanji, je speljana pot z imenom Via Chiantigiana – del bomo prevozili tudi mi. Najprej se bomo ustavili v vasici Greve in Chianti z nadvse očarljivim glavnim trgom, kjer vsako soboto pripravijo živahno tržnico z lokalnimi izdelki. Na trgu se nahaja tudi prodajalna toskanskih mesnih dobrot, ki je na tem mestu že vse od leta 1729 – prosto za kosilo ali nakupe po želji. Nato bo na vrsti pokušnja najbolj znanih toskanskih vin! Med idiličnimi griči bomo pot nadaljevali do srednjeveškega mesteca Radda in Chianti s strateško lego na griču. V osrčju mesta kraljuje renesančna mestna hiša s freskami florentinske šole. Za konec dneva pa še obisk etruščanskega mesteca Castellina. Sprehod po znameniti podzemni ulici obokov (Via della Volte) vse do mogočne utrdbe s stolpom iz 14. stol. ter palače Ugolini. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Nedeljsko dopoldne bomo preživeli v čudoviti vili Peyron, do katere bo potrebno malce peš. Vila se nahaja na romantični lokaciji sredi nasadov mogočnih cipres in oljk, vrt vile pa se v treh terasah spušča proti jezeru. Od tod se odpirajo čudoviti razgledi proti Firencam. Vilo, ki naj bi nastala na etruščanskih temeljih, je v začetku 20. stol. kupil trgovec Angelo Peyron iz Piemonta ter arhitektu Ugu Giovannozziju naročil prenovo v stilu toskanske romanike oz. protorenesanse. Njegov sin Paolo Peyron pa ima zasluge za ureditev dih jemajočega vrta, katerega glavni element je voda. Med dišečim pušpanom kraljuje 29 vodnjakov, ki se napajajo z vodo iz izvira Fonte lucente, po katerem je vrt tudi poimenovan. Užitek za dušo in oči! Po ogledih vožnja v Firence in obisk znamenitega vrta Bardini, ki je od leta 2010 odprt tudi za javnost! Tudi tukaj nam bo vrt ponudil čudovit razgled na mogočno mesto pod nami! Vrt z vilo je v 13. stol. pripadal družini Mozzi, v 18. stol. pa so posest olepšali s čudovitim baročnim stopniščem in vodnjaki. Čaka nas nasad dišečih agrumov, sprehod skozi romantični tunel glicinij in uživanje ob najmanj šestdesetih različnih vrstah hortenzij. Po ogledu še sprehod po Firencah z ogledom glavnih znamenitosti in prosto za večerjo po želji. Vrnitev v hotel in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v slikovite Fiesole, staro etruščansko in rimsko mesto. Najprej si bomo ogledali vrt vile znamenite firenške družine Medičejcev. Vila, ki jo je sredi 15. stol. naročil Cosimo starejši, je delo arhitekta Michellozza, namenjena pa je bila takratni renesančni intelektualni eliti. Še posebno slavna je postala v času Lorenza Veličastnega, ko so se v njej zbirali pomembni filozofi, literati in umetniki, še posebno znan je bil njegov neoplatonistični krog z Marsiliom Ficinom, Picom della Mirandolo in Polizianom. Sprehod po čudovitem vrtu, od koder bomo lahko občudovali tudi samo arhitekturo z ložami, bo gotovo vrhunec našega potovanja. Dih pa nam bo zastal ob razgledu na mogočne Firence! Nato ogled glavnih mestnih znamenitosti: arheološkega področja z malim etruščanskim templjem, imenitno ohranjenim rimskim gledališčem, ostanki rimskih term in arheološkim muzejem, odlično zbirko antičnih grških in etruščanskih vaz Antiquarium Costantini, katedralo, mestno hišo … In še vrnitev proti domu. Vožnja mimo Benetk v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, pokušnja vina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS