DOMOV

Švica po naše z Ledeniškim ekspresom

S slavnim vlakom Ledeniški ekspres v srce gorske Švice!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

4 dnevi

Švica

Datum

25.08. - 28.08.2018

Cena

479,00 € pri najmanj 45 osebah539,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 26,95 €Enoposteljna soba: 90,00 €Vlak ledeniški ekspres (odločitev ob prijavi, plačilo na poti): cca. 149,00 CHF

Akontacija

160,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

S SLAVNIM LEDENIŠKIM EKSPRESOM V SRCE GORSKE ŠVICE

Z ŽIČNICO NA MALI MATTERHORN NA 3883 M

MÜSTAIR, ST. MORITZ, ZERMATT, LUZERN, SCHWYZ, LUGANO
Prelazi OFEN, OBERALP, GRIMSEL, ST. GOTTHARD

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Verone in Trenta do Merana ter po dolini jablan Venosta v Švico. Najprej se bomo zapeljali v slikovito dolino Müstair, v istoimensko glavno mesto doline. Obiskali bomo veliko krajevno znamenitost: samostan sv. Janeza, benediktinski ženski samostan, ki nas bo popeljal skozi 1200 let dolgo zgodovino. Samostan je bil priča cvetoči krščanski kulturi 8. stol. in je zaradi pomembnosti na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Cerkvica, ki naj bi jo po izročilu dal zgraditi Karel Veliki, sodi med najstarejše zgradbe v Švici. Ponaša se s čudovitimi freskami iz karolinške (9. stol.) ter romanske dobe (12. in 13. stol.). Navdušil nas bo tudi kip Karla Velikega iz 12. stol. Obiskali bomo tudi samostanski muzej. Vožnja skozi vasico Santa Maria, nato pa čez slikoviti prelaz Ofen (2149 m). Od tod se bomo spustili v dolino Spöl. Vozili se bomo po Švicarskem narodnem parku, ki so ga ustanovili že leta 1909. Vožnja v Zernez, mesto na sotočju Spöla in Inna, ki je dobro izhodišče za izlete v narodni park. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v St. Moritz, najbolj znano švicarsko smučarsko in topliško središče, prepolno elegantnih hotelov. Tukaj se bomo vkrcali na Ledeniški ekspres, slavno švicarsko gorsko železnico, ki povezuje St. Moritz in Zermatt oz. Piz Bernino in Matterhorn. Sedem in pol ur dolga panoramska vožnja z vlakom preko 291 mostov, skozi 91 tunelov ter čez prelaz Oberalp (2033 m) bo izjemno doživetje. Udoben vlak nas bo popeljal skozi gorsko srce Švice, skozi pokrajino čiste narave s prostranimi gozdovi, mimo mirnih alpskih pašnikov, gorskih kotlin, skozi slikovite doline, vasice in mesteca starodavnih izročil: Filisur, Tiefencastel, Thusis, Chur, Disentis, Andermatt, Brig. Pozno popoldne bomo prispeli v slovito švicarsko gorsko letovišče Zermatt, ki je priljubljeno tako pozimi zaradi smučanja kot poleti zaradi alpinizma. Sprehod po mestecu, kjer bomo uživali ob pogledu na posebno arhitekturo lesenih hišic, ki kar tekmujejo med seboj, katera bo lepše okrašena s cvetjem. Nastanitev v hotelu v središču mesta. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldanski izlet na Mali Matterhorn. Z gondolsko žičnico se bomo povzpeli na gornjo postajo žičnice na 3820 m – to je najvišja postaja v Evropi in le 63 m pod vrhom Malega Matterhorna. Do vrha, kjer je razgledna ploščad, pa se bomo dvignili s posebnim dvigalom. Atraktivna vožnja in čudoviti razgledi nas bodo navdušili!!! Spust v dolino in vožnja iz Zermatta s posebnim vlakom v Täsch, kjer nas bo čakal naš avtobus. Nadaljevanje poti po zgornji dolini reke Rone in nato po zanimivi visokogorski panoramski cesti čez prelaz Grimsel (2.165 m) ter ob mnogih jezerih v Luzern. Nastanitev v hotelu. Po večerji sprehod po znamenitih luzernskih lesenih mostovih. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja ob Vierwaldstätterskem jezeru v Schwyz, rojstni kraj švicarske konfederacije, mesto, po katerem je dežela dobila ime. Ogled glavnega trga z mestno hišo, katere zunanjost je lepo poslikana s prizori iz švicarske zgodovine. Vožnja v Altdorf, kjer si bomo ogledali spomenik Viljemu Tellu. Nadaljevanje slikovite vožnje čez prelaz Sankt Gotthard (2.106 m) na jug v italijanski kanton Ticino. Zadnji postanek na naši poti bomo naredili v Luganu, najlepšem mestu kantona ob istoimenskem jezeru, ki si ga Švicarji delijo z Italijani. Zlasti lepo je ob rivieri Paradiso, kjer kljub severni legi še rastejo palme. Ogled starega dela mesta, romansko-renesančne katedrale sv. Lovrenca in cerkve Angelske Matere Božje z odličnimi freskami, še posebej velja omeniti fresko “Pasijon”. Slovo od Švice in vrnitev proti domu. Vožnja mimo Bergama, Verone in Benetk v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vlak iz Zermatta v Täsch, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Gondolska žičnica na Mali Matterhorn (cca. 90,00 CHF) ter vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS