DOMOV

Sončna Brda in Kanalski kolovrat

Pevma - Oslavje - Števerjan - Krmin - Krminska gora - Lig

Enodnevni izleti

po Sloveniji in okolici

1 dan

Italija

Slovenija

Datum

26.05.2018

Cena

59,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

10% popust na osnovno ceno vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom. Popusti se ne seštevajo in veljajo pri prijavi neposredno pri organizatorju.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Nove Gorice v italijanski del Brd. Z ogledi bomo začeli v Pevmi, kjer bomo v cerkvi sv. Ane občudovali Kraljeve freske, še posebej njegove nadvse ljubke angelce. Nadaljevanje poti na Oslavje – tu stoji kostnica, kjer je pokopanih 57.200 italijanskih in 539 avstro-ogrskih vojakov, padlih na soški fronti. Ustavili se bomo tudi v Števerjanu, prisrčni vasici, ki leži tik ob meji, in od koder je prelep razgled na Brda, Furlansko nižino in Vipavsko dolino. Naslednji postanek bo v Krminu, ki slovi po veliki župnijski cerkvi sv. Adalberta. Nato se bomo povzpeli na Krminsko goro, od koder je panoramski razgled na vso Furlanijo. Od tod nas bo pot vodila v naša Goriška Brda, gričevnat svet vinogradov in sadovnjakov ter ljubkih vasic, ki kot ptičja gnezda čepijo na vrhu slikovitih hribčkov. Tu nas bo čakalo kosilo. Nadaljevanje poti po slikovitem grebenu Kanalskega Kolovrata, ki je nekakšen hribovit podaljšek Goriških Brd, od koder se nam bodo od časa do časa odprli čudoviti razgledi na Soško dolino in na Beneško Slovenijo, hkrati bomo videli Sveto Goro pri nas in Staro Goro v Italiji. Zadnji postanek bo v Ligu nad Kanalom, ki leži sredi tega gorskega hrbta. Na najbolj markantni točki stoji župnijska cerkev sv. Zenona in Marijinega imena, ki jo bolje poznamo kot Marijino Celje. Ime je dobila po starodavni Marijini božji poti v Avstriji (Mariazell). Po ogledih spust v dolino ter vrnitev mimo Nove Gorice v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS