DOMOV

Slovaška z Madžarsko

Dve državi na enem izletu

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Madžarska

Slovaška

Datum

27.04. - 29.04.2018

Cena

189,00€ pri najmanj 45 osebah219,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 10,95€Enoposteljna soba: 70,00€

Akontacija

70,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Bratislava

Grad Červený Kameň

Dolna Krupa, kjer je nastala Beethovnova “Sonata v mesečini”

Pieštany, mondene slovaške toplice

Trnava, slovaški Rim

Slovaški Komarno in madžarski Komarom, mesti trdnjav ob Donavi

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Dunaja proti Slovaški. Prvi dan bo namenjen ogledom glavnega slovaškega mesta – Bratislave. Mesto se je razvilo okoli gradu nad donavsko nižino. Zgodovina mesta je zanimiva, na poti bomo slišali o Rimljanih, Velikomoravski kneževini, madžarski prestolnici, Mariji Tereziji, Napoleonu … in seveda o novejših časih. V mesto se bomo pripeljali čez znameniti moderni most čez Donavo in naše oglede začeli na gradu. Od tod se nam bo odprl čudovit razgled na vse mesto z okolico. Nato se bomo sprehodili po starem delu mesta in si ogledali mnoge imenitne palače, cerkve, vodnjake … Potepanje bomo končali pri gotski katedrali sv. Martina, kjer so dolga leta kronali madžarske kralje. Nato vožnja v hotel. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja ob vznožje Malih Karpatov do mogočnega gradu Červený Kameň. Sodi med najbolje ohranjene slovaške gradove. Začetki segajo v 13. stol., današnja podoba pa je iz 16. stol., ko je grad postal lastnina bogate družine Fugger iz Augsburga. Grad sestavljajo močno obzidje z obrambnimi stolpi in ječami, grajske palače z izredno bogato in razkošno notranjo opremo, gospodarska poslopja ter obsežna okoliška posest z vrtovi. Ogledi. Nato vožnja v Dolno Krupo. Ogled klasicističnega dvorca  s čudovitim angleškim parkom, delo dunajskega arhitekta Hausmanna. Slavni skladatelj Ludwig van Beethoven je rad prihajal na obisk k lastnikom, družini Brunsvik – verjetno je tukaj napisal “Sonato v mesečini”. Pieštany, najpomembnejše slovaške toplice, so naš naslednji cilj. Sprehod po lepem topliškem središču. Za konec dneva se bomo ustavili še v Trnavi, zelo starem mestu z bogato zgodovino, ki si je zaradi številnih cerkva prislužilo ime “Slovaški Rim”. Ogled glavnih mestnih znamenitosti. Vrnitev v Bratislavo. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Zanimiva vožnja po Podonavskem nižavju (po slovaško Podunajsko), labirintu rek in potokov ter vodnih mlinov. Obiskali bomo mesti, ki ležita na nasprotnih bregovih Donave, ki predstavlja mejo med Slovaško in Madžarsko. Nekoč eno mesto se je po trianonski pogodbi razdelilo na slovaški Komarno in na madžarski Komarom. Najprej bomo obiskali slovaško mesto Komarno z lepim mestnim središčem, kjer še posebej velja omeniti “Dvorišče Evrope”, mestni trg z značilnimi hišami iz vse Evrope – gotovo paša za oči. Tukaj se je rodil tudi znameniti skladatelj operet Franz Lehár. Nato se bomo odpravili čez Donavo še v madžarski Komarom – mesto trdnjav. Ogled monumentalne srednjeveške trdnjave ob Donavi, ki predstavlja višek vojaške arhitekture svojega časa. Zanimiva je tudi njena zgodovina – več na sami poti. Nato vrnitev proti domu. Vožnja mimo Gradca in Maribora v Ljubljano

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS