DOMOV

Skandinavija

Z Nordkappom in Lofotskimi otoki!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

13 dni

Finska

Norveška

Švedska

Datum

08.07. - 20.07.2018

Cena

1.850,00 € pri najmanj 40 osebah1.890,00 € pri najmanj 30 osebah1.950,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 78,00 €Enoposteljna soba: 410,00 €

Akontacija

600,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

Znamenitosti Finske, Norveške in Švedske.

Z Nordkappom in Lofotskimi otoki!

Opis poti

Odhod z avtobusom iz Ljubljane do zagrebškega letališča in polet proti Helsinkom.

V Helsinkih si bomo ogledali parlament, Senatni trg s stolnico, zanimivo cerkev v skalni jami, spomenik Sibeliusu, koncertno in kongresno dvorano Finlandia. Sprehodili se bomo po zanimivi tržnici in osrednjem bulvarju. Popoldne nadaljevanje vožnje proti severu do najpomembnejšega
finskega skakalnega središča Lahti.

Nadaljevanje poti po deželi tisočerih jezer, kjer nas bo obkrožala prelepa finska narava neskončnih zelenih gozdov in modrih jezer. Prispeli bomo do pristaniškega mesta Oulu. Tu si bomo privoščili krajši počitek in se sprehodili po živahni tržnici. Za konec dneva bomo prispeli v prestolnico finskih Laponcev, Rovaniemi.

Obisk muzeja Arktikum, ki na zanimiv način prikazuje življenje Laponcev. Sledi pot proti severu in kmalu bomo prestopili polarni krog. Znašli se bomo v Božičkovi vasi! V Sodankyli si bomo ogledali eno najstarejših lesenih cerkva Laponcev, v Ivalu pa si bomo ob reki morda nabrali prgišče zlata, ki ga še danes izpirajo iz rečnih naplavin. Zvečer bomo prispeli na sveto območje Laponcev ob jezeru Inari.

Najprej bomo obiskali odličen ,muzej v Inariju, ki nam bo še bolj približal življenje Laponcev in življenje na skrajnem severu Evrope. Ob svetem jezeru Inari bomo pot še nekaj časa nadaljevali po Finski, kmalu pa bomo zagledali zasnežene norveške vrhove. Sprejeli nas bodo prvi fjordi in ribiške vasice in tako bomo skozi podmorski tunel prispeli na otok, katerega skrajni rob je tudi najsevernejša točka Evrope. Na Nordkappu bomo, če nam bo vreme naklonjeno, uživali v opazovanju polnočnega sonca ter tako doživeli nepozabno belo noč.

Odpravili se bomo do mesteca Alta z istoimensko reko, ki slovi po neizmerni lepoti. Alta je znana tudi po več kot tisoč let starih skalnih poslikavah. Nadaljevanje poti ob zanimivi obali ter večerni prihod v Trømso. Živahno mestece, znano tudi kot izhodišče za mnoge odprave na severni tečaj, najbolj slovi po svoji arktični katedrali.

Dan bomo preživeli v vožnji vzdolž slikovite in divje severne norveške obale. Mimo Narvika bomo prispeli na Vestalsko otočje, v daljavi pa bomo že zagledali zasnežene vrhove na Lofotskih otokih.

Lofotski otoki nas bodo očarali z neokrnjeno naravo, spoznali bomo pravljične ribiške vasice pa tudi trdo ribiško življenje. Slikovitost rdečih ribiških koč dopolnjujejo lesena stojala za sušenje rib. Če bomo imeli čas, si bomo ogledali največjo vikinško hišo in spoznali, kako so si življenje organizirali ti slavni morjeplovci. Popoldne bomo odpluli nazaj na celino v mesto Bødo.

Vožnja do Narodnega parka Saltfjellet. Pot nas bo vodila po arktični cesti proti jugu, pokrajina se bo spremenila, saj bo gozdove zamenjala tundra. Postanek naredimo še v Mo i Rani in nato nadaljujemo pot proti jugu, kjer se začenja poljedelsko območje z značilnimi lesenimi hiškami.

Vožnja do Trondheima, kjer nas bo očaralo staro mestno jedro z Nidresovo stolnico. Prevzela nas bosta še največja lesena palača na svetu Stifsgarden in nekdanja kraljeva rezidenca. Popoldne bomo zapustili nekdanjo prestolnico norveške kraljevine in prispeli v Lillehamer.

Spoznali bomo olimpijski Lillehammer. Ogledali si bomo olimpijski center s skakalnicama, ki dominirata nad mestom. Popoldne nadaljevanje poti v Oslo. Ogledali si bomo zibelko zimskih športov in norveški ponos, športni center Holmenkolen ter se sprehodili skozi prelep Vigelandov park.

Nadaljevanje ogledov norveške prestolnice. Ustavili se bomo pred mestno hišo, ki je pravi simbol Osla. Očarala nas bo kraljeva palača, videli bomo parlament in Nobelov inštitut. Nato bomo pot nadaljevali proti švedski prestolnici Stockholm.

Za konec bomo spoznali še izjemni Stockholm. Videli bomo mestno hišo, parlament, stolnico, kraljevo palačo in Nobelovo ustanovo, se zapeljali čez mnoge mostove in zalive. Ena od največjih znamenitosti je muzej Vasa, kjer bomo spoznali izjemno dobro ohranjeno vojaško ladjo iz 17. stol. Odhod na letališče in polet v Benetke. Še vožnja z avtobusom v Ljubljano.

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, avtobusni prevoz do letališča, 10
polpenzionov in 2 nočitvi z zajtrkoma v hotelih s 3 zvezdicami, vodstvo, prevozi po Skandinaviji,
zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija.
Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS