DOMOV

Romanje v Lurd z msgr. Alojzem Uranom

KRAJ ŠTEVILNIH ČUDEŽEV, MOLITVE IN UPANJA

Romanja

z duhovnim vodstvom

5 dni

Francija

Italija

Datum

09.10. - 13.10.2018

Cena

389,00 € pri najmanj 45 osebah459,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 22,95 €Enoposteljna soba: 128,00 €

Akontacija

140,00 €

Prijavnina

15,00€

SREBRNI JUBILEJ ŠKOFOVSKEGA POSVEČENJA MSGR. ALOJZA URANA
SREBRNI JUBILEJ AGENCIJE QUO VADIS

Duh. vodstvo: upokojeni nadškof msgr. ALOJZ URAN

CREMONA – SIKSTINSKA KAPELA SEVERNE ITALIJE

SAINT-MAXIMIN-LA-SAINTE-BAUME – VELIČASTNA BAZILIKA SV. MARIJE MAGDALENE

LE PONT DU GARD – ENO IZMED ČUDES ANTIČNEGA SVETA

SACRA DI SAN MICHELE – MONUMENTALNI SAMOSTAN VISOKO V GORAH

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Benetk, Verone in Brescie do Cremone, bogatega mesta, ki slovi po izdelovalcih violin (Stradivari, Amati) ter po enem najvišjih zvonikov (112 m) v Italiji. Videli bomo tudi osmerokotno krstilnico, mestno hišo in druge palače. Najznamenitejša pa je gotovo romansko-gotska katedrala (1107-1332), delo največjih umetnikov tistega časa, posvečena Marijinemu Vnebovzetju. Pročelje je zelo razgibano ter okrašeno z mnogimi kipi, reliefi, stebri in veliko rozeto. V notranjosti je kar 18 oltarjev, vse je poslikano s freskami v izredno močnih barvah – prav zato cremonsko stolnico imenujejo tudi “Sikstinska kapela severne Italije”. Tukaj bo naša prva romarska maša. Obiskali bomo tudi kripto z relikvijami devetih svetnikov, zaščitnikov mesta. Nadaljevanje poti mimo Genove, po obali Ligurijskega morja v Francijo ter nato po slikoviti Azurni obali proti našemu prvemu hotelu. Nastanitev. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, majhno vasico nad katero kraljuje velikanska bazilika sv. Marije Magdalene, ki sodi med najlepše gotske cerkve v Provansi. V kripti je tudi svetničin grob. Maša in ogledi. Nadaljevanje poti po vedno privlačni Provansi in dalje po južni Franciji mimo Carcassonna in Toulousa v Lurd, eno največjih Marijinih romarskih središč. Mala vasica pod mogočnimi Pireneji je od leta 1858, ko se je Marija prikazala Bernardki, postala kraj številnih čudežev, molitve in upanja. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Maša. Ogled Marijinih svetišč in drugih pomembnih lurških krajev: votline, kopališč, studencev, zgornje bazilike Brezmadežnega spočetja, kripte, spodnje bazilike Rožnega venca – na pročelju bomo občudovali mozaike p. Marka Ivana Rupnika, ki jih je ustvaril ob 150-letnici prikazovanj, ter Esplanade z Marijinim kipom in podzemno baziliko sv. Pija X. Prosto za individualne pobožnosti. Križev pot. Po večerji udeležba pri procesiji z lučkami. Nočitev.

Zajtrk. Zgodnja maša. Po zajtrku slovo od Lurda. Vožnja mimo Narbonna in Nîmesa v Le Pont du Gard, kjer stoji eno izmed čudes antičnega sveta: trinadstropni akvedukt v dolžini 49 km, veličastna zgradba obokov in stebrov, ki je oskrbovala rimski Nîmes z vodo. Čudovita zgradba je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Nadaljevanje poti proti goratemu delu Francije. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja skozi gorato alpsko pokrajino in skozi predor Frejus v Italijo, v deželo Piemont, ki leži med Alpami in Apenini. V bližini Torina visoko nad dolino reke Susa kraljuje mogočen samostan Sacra di San Michele, katerega zasnova močno spominja na Mont St. Michel v Normandiji. Začetki segajo v 10. stol., ko je bila tukaj kapelica posvečena sv. Mihaelu, v 13. stol. pa samostan s svojimi velikanskimi in varnimi utrdbami že predstavlja stalno zatočišče romarjem na poti v Rim. Do samostana bo treba malce peš, vendar nam ne bo žal, saj se nam bo s trga pred samostanom odprl nepozaben razgled na Alpe in Padsko nižino. Sklepna maša našega romanja in ogled samostana s prekrasno romansko-gotsko cerkvijo. Nato vrnitev proti domu. Vožnja mimo Milana in Benetk proti Ljubljani.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih z 2 in 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS