DOMOV

Portugalska

Najzahodnejša točka evropske celine...

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

5 dni

Portugalska

Datum

29.04. - 03.05.2018

Cena

690,00€ pri najmanj 35 osebah720,00€ pri najmanj 25 osebah750,00€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 35,80€Enoposteljna soba: 90,00€Večerja s predstavo Fada: 50,00€Dodaten kovček na letalu (20kg): 50,00€

Akontacija

300,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Porto, Coimbra, Alcobaça, Batalha, Lizbona, Obidos, Aveiro, Fatima …

Opis poti

Vožnja iz Ljubljane do enega izmed bližnjih letališč in polet v Porto, ki se barvito razprostira ob reki Douro. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Ogledi: mestna hiša, palača Borza, stolnica … Popoldne obisk vinske kleti in ogled pridelave portovca.

Vožnja v Coimbro. V strnjenem starem mestnem jedru bomo videli mavrski vhodni lok, staro katedralo in cerkev sv. Križa. V Alcobaci si bomo ogledali slavni cistercijanski samostan, v Batalhi pa nas bo pričakala ena najlepših gotskih cerkva Santa Maria de Victoria. Dan bomo zaključili v Fatimi.

Dopoldne obisk ribiškega naselja Nazare, kjer bomo s pečine opazovali mesto in širni Atlantik. Vožnja do stare kraljevske prestolnice Sintre, ki velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Nato še osvojitev najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca. Vožnja do Lizbone.

Dan bo namenjen Lizboni. Odpeljali se bomo do trga Rossio, se povzpeli do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutili utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo tudi Belem in se ustavili ob spomeniku pomorščakov, ki so nekoč odkrivali svet. Zvečer po želji večerja in predstava s fadom (doplačilo).

Čaka nas obisk Obidosa, mesta umetnikov. Sprehod po ozkih uličicah med belo obarvanimi hišami. Na poti do Porta se bomo ustavili še v Aveiru, ki mu nekateri zaradi posebnih ladjic pravijo portugalske Benetke. Vrnitev v Porto in polet do enega izmed bližnjih letališč ter še avtobusni prevoz v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, ročna prtljaga na letalu do 10 kg, avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevoz po Portugalski, 3 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodstvo in organizacija. Vstopnine z lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 40,00 Eur za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS