DOMOV

Počitnice v Črni gori

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Črna gora

Hrvaška

Datum

22.09. - 29.09.2018

Cena

569,00 € pri najmanj 45 osebah619,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 30,95 €Enoposteljna soba: 140,00 €Soba s pogledom na morje: 40,00 €

Akontacija

190,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

Do plaže: 150 m – peščena, ležalniki in senčniki so za goste hotela na voljo brezplačno.
Do mesta Budva: 2 km
Hotel 4* se nahaja v kraju Bečići blizu Budve. Vse sobe so klimatizirane, imajo balkon, wi-fi, sušilec las in SAT TV. Vsi obroki so samopostrežni. Za goste je brezplačno na voljo zunanji bazen, wellness s savnami, parnimi kopelmi in masažnimi kadmi je za doplačilo.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Novega mesta proti Dalmaciji. Ta dan si bomo ogledali Trogir. Obzidano srednjeveško mestno jedro je nastalo na ostankih grškega in rimskega mesta. Od 13. do 16. stol. je bilo tukaj pomembno kulturno in umetnostno središče Dalmacije. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej katedrale z znamenitim Radovanovim portalom. Nadaljevanje vožnje mimo Splita in Dubrovnika v Črno goro do našega hotela. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldanski izlet v Budvo. Sprehod po obnovljenem mestecu, ki slovi kot glavno turistično središče črnogorske obale. Popoldne prosto za kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja na Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, ki je nastala v 15. stol. iz zgodovinskih, političnih in ekonomskih vzrokov. Mesto je postalo središče črnogorskega političnega, kulturnega in verskega dogajanja, ki je kljub stalnim turškim napadom v 17. stol. vzcvetelo pod dinastijo Petrovićev. Najznamenitejši med njimi je gotovo Petar II. Petrović Njegoš, cerkveni (vladika) in posvetni vladar Črne gore, utemeljitelj moderne črnogorske države – bodoče kraljevine Črne gore. Poleg prosvetljenega reformatorja pa ga poznamo tudi kot pesnika – najbolj znana je njegova domovinska pesem “Gorski venec”, ki je prevedena v mnoge svetovne jezike. Cetinje, ki spet prevzemajo vlogo črnogorske prestolnice, so s svojo izredno bogato zgodovinsko dediščino ohranile svojo starodavno privlačnost. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: Cetinjski samostan z bogatimi zakladi, Dvor kralja Nikole, mnoge imenitne ambasade …  Vzpon po slikoviti panoramski cesti v Narodni park Lovćen, kjer v istoimenskem pogorju skalnih pobočij in globokih prepadov kraljujeta dva vrhova: Štirovnik (1749 m) ter Jezerski vrh (1657 m). Na nižjem Jezerskem vrhu oz. na “črnogorskem Olimpu” stoji monumentalni Njegošev mavzolej, delo Ivana Meštrovića. Po 461 stopnicah se bomo povzpeli do mavzoleja, z bližnjega razgledišča pa bomo uživali ob čudovitem pogledu na gorsko okolico ter Boko Kotorsko. Nato vožnja v Njeguše pod Lovćenom, kjer je bil leta 1813 rojen Petar II. Petrović. Področje je poznano po izvrstnem pršutu in siru, ki se nam bosta prilegla. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Kotor, mesto, ki ga je Unesco uvrstil med spomenike najvišje kategorije. Leži v najbolj odmaknjenem delu Boke, lahko bi rekli kar v najbolj skritem kotičku zaliva ob vznožju mogočnega Lovćena. Zaradi izjemno slikovite lege in bogatih arhitekturnih spomenikov, ki pripovedujejo o dvatisočletni zgodovini, je mesto zares vredno obiska. Sprehod po obzidanem starem delu mesta z ogledom največjih znamenitosti, še posebej imenitnih palač in katedrale sv. Tripuna iz 12. stol. Vožnja v Perast, starodavno mesto, ki je nastalo na enem najlepših, hkrati pa tudi na strateško najpomembnejšem položaju bokokotorskega zaliva, saj je lahko direktno kontroliralo ožino Verige, kjer je potekala morska pot proti Kotorju. Zato nič čudnega, da je bilo njihovo življenje že stoletja nazaj povezano z mornarico, ladjedelništvom, pomorsko šolo … Ogled baročnega mesteca s palačami slavnih pomorskih družin. Pred Perastom ležita otočka sv. Jurija in Gospe od Škrpjela, ki s svojo rajsko lepoto sredi temno modrega morja in visokimi gorami v ozadju jemljeta dih! Vrnitev v hotel, prosto popoldne. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne se bomo sprehodili do Sv. Štefana. Na skalnem otočku je zrasla ribiška vasica, ki se prvič omenja že 1442. Na tem slikovitem otočku je danes luksuzni hotel. Nato nas bo pot vodila v Miločer, do nekdanje poletne rezidence kralja Aleksandra Karadjordjevića, ki stoji na eni izmed najlepših peščenih plaž Sredozemlja. Vožnja v Bar, veliko in moderno mesto na obali, ki slovi po prekrasnih okoliških večjih in manjših plažah. Sprehod do dvorca kralja Nikole, ki so ga zgradili leta 1885 na sami morski obali. Nadaljevanje poti v Ulcinj, znano klimatsko letovišče, saj ima skozi vse leto zelo ugodno klimo. Navdušuje tudi s svojim bujnim mediteranskim rastlinjem, najdaljšimi peščenimi plažami v Evropi ter kristalno čistim morjem. Obiskali bomo staro mestno jedro znotraj obzidja in občudovali imenitne arhitekturne spomenike. Zadnji postanek tega dne bomo naredili ob Skadarskem jezeru, največjem jezeru Balkanskega polotoka, ki si ga delita Črna gora in Albanija. Črnogorski del (okoli dve tretjini jezera) so leta 1983 razglasili za narodni park. S trsjem porasli močvirnati deli jezera nudijo zavetje pticam (okoli 270 različnih vrst), med njimi so tudi v Evropi že zelo redki pelikani. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja ob obali Boke Kotorske, edinem fjordu v Sredozemlju – zaliv se je kar 32 km globoko vsekal v kamnito pogorje Orjena in Lovčena. Nadaljevanje vožnje v Dubrovnik, najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežev dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, obvezno lokalno vodstvo v Cetinju in Kotorju, pokušnja pršuta in sira v Njeguših, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS