DOMOV

Počitnice na Albanski rivieri

Saranda, najlepše Albansko letovišče

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

9 dni

Albanija

Datum

01.09. - 09.09.2018

Cena

589,00 € pri najmanj 45 osebah659,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 32,95 €Enoposteljna soba in kabina: 250,00 €

Akontacija

200,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

SARANDA, NAJLEPŠE ALBANSKO LETOVIŠČE

ALBANIJA, MEDITERANSKA DEŽELA, KI JI DOMAČINI PRAVIJO SHQIPËRIA, VELJA ZA ENO NAJREVNEJŠIH EVROPSKIH DRŽAV, KLJUB TEMU PA NAS PRESENETI S SVOJO ČUDOVITO NARAVO, GORAMI, OLJKAMI IN PINIJAMI, GOSTOLJUBNOSTJO DOMAČINOV IN SLIKOVITIMI MESTECI, PO KATERIH SO SE SPREHAJALI ŽE ILIRI IN RIMLJANI. DEŽELA SLOVI PO SVOJIH IZVRSTNIH SLAŠČICAH, POSEJANOSTI Z BUNKERJI IN ŠTEVILNIH MERCEDESIH, KI SO V LASTI SKORAJ VSAKE ALBANSKE DRUŽINE. OBISKALI BOMO NAJLEPŠE ALBANSKE PLAŽE, SE KOPALI V ČISTEM JONSKEM MORJU IN RAZISKOVALI TISOČLETNO ZGODOVINO ALBANSKEGA NARODA. KER JE ALBANIJA TURISTIČNO ŠE BOLJ NERAZVITA, BOMO LAHKO NA VELIKO BOLJ PRISTEN NAČIN SPOZNAVALI NJIHOVO KULTURO IN SPOMENIKE. VSTOPITE Z NAMI V TO POZABLJENO, A NA NOVO ODKRITO DEŽELO.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Benetk v Ancono, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Nočna plovba proti Grčiji.

Zgodaj dopoldne prihod v Igoumenitso in vožnja do grško-albanske meje ter dalje v Sarando, ki velja za največje albansko letovišče. Povzpeli se bomo do gradu Lekures iz 16. stol., kjer si bomo z razgledne točke ogledali Sarando, grški otok Krf in Butrintsko jezero. Vožnja v hotel. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnemu uživanju in kopanju na plaži ali sprehodom po Sarandi. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali največje arheološko najdišče v Albaniji – Butrint, ki so ga ustanovili Grki s Krfa v 6. stol. pr. n. št., kasneje, leta 167 pr. n. št. pa so ga zavzeli Rimljani. Ogledali si bomo grško gledališče, rimske terme, krstilnico, baziliko, mogočno kiklopsko obzidje in muzej antike v gradu, kjer je nekoč kraljevala akropola. Z gradu se nam bo odprl lep razgled na Butrintsko jezero ter na trdnjavi Ali Pashe. Nato bomo obiskali vasico Mezopotam z zanimivim samostanom sv. Nikolaja iz 12. stol., kjer bomo občudovali reliefe mitoloških živali. Za konec se bomo sprehodili še ob reki Bistrici vse do izvira Modro oko oz. Syri i Kalter, kjer nas bo navdušila modro-zelena barva vode in globina več kot 45 metrov. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnemu uživanju in kopanju na plaži ali sprehodom po Sarandi. Večerja in nočitev.

Po želji (za doplačilo) možnost enodnevnega izleta z ladjico na grški otok Krf.

Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnemu uživanju in kopanju na plaži ali sprehodom po Sarandi. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v eno izmed najlepših albanskih mest Gjirokaster, kjer se je rodil Enver Hoxha in je posledično tudi zelo lepo ohranjeno. Mesto bomo spoznavali na sprehodu po slikovitih ulicah, bazarju, po želji bomo poskusili albanske slaščice in občudovali prekrasno arhitekturo trinadstropnih hiš iz 19. stol. Povzpeli se bomo do gradu iz 6. stol., ki je dolga stoletja služil kot zapor, danes pa je tukaj muzej (na dvorišču gradu je na ogled tudi zrušeno ameriško vojaško letalo). Za konec bomo obiskali še izredno zanimiv etnografski muzej, kjer si bomo ogledali značilne albanske bivalne prostore: spalnice, sobe za goste, jedilnico … Pot bomo nadaljevali proti severu, se na kratko ustavili v Tepelenah, kjer se je na svojih popotovanjih ustavil tudi lord Byron, ter pozno popoldne prišli v Vloro, ki je drugo največje pristaniško mesto v Albaniji. Sprehod po živahni rivi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Najprej bomo obiskali ostanke antičnega mesta Apollonia, ki ga je v svojih spisih opeval že Cicero. Apollonio so ustanovili Grki iz Korinta leta 588 pr. n. št., tu je študiral tudi bodoči cesar Avgust. Nato se bomo zapeljali do Berata, enega izmed najlepših muzejskih mest v Albaniji, ki se ga drži ime »mesto tisočerih oken«. Navdušila nas bo že čudovita okolica, posejana z oljčnimi in češnjevimi nasadi. Berat je ohranil svoje cerkve in mošeje, saj ga med vladavino Enverja Hoxhe niso uničili. Oglede bomo začeli na starem utrjenem delu mesta, ki ga obdaja masivno obzidje s 24 stolpi. Znotraj obzidja se nahaja 20 cerkva, največja med njimi je sedaj muzej pomembnega albanskega slikarja iz 16. stol. Onufrija. Ogledali si bomo njegovo zbirko ikon. Sprehodili se bomo med starimi tradicionalnimi hišami, cerkvicami iz 13. stol. in kapelicami ter uživali v razgledu na mesto pod nami. Vožnja v Drač in vkrcanje na trajekt. Nočna plovba proti Italiji.

Po prihodu v Ancono se bomo odpravili proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom iz Ancone v Igoumenitso in iz Drača v Ancono (dvoposteljne kabine, TWC), 6 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 4 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi in celodnevni izlet na otok Krf niso vračunani. Vrstni red ogledov in izletov se lahko spremeni glede na vremenske razmere.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS