DOMOV

Po poteh nemških cesarskih romanskih katedral

Dolini Rena in Mozele

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

4 dnevi

Nemčija

Datum

02.08. - 05.08.2018

Cena

355,00 € pri najmanj 45 osebah395,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 19,75 €Enoposteljna soba: 90,00 €

Akontacija

120,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

DOLINI RENA IN MOZELE

SPEYER – MAINZ – KOBLENZ – TRIER – WORMS
Z LADJO PO MOZELI

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Münchna in Stuttgarta v Speyer, staro škofijsko in cesarsko mesto. Že od daleč bomo zagledali visoke zvonike katedrale. Zgradili so jo v začetku 11. stol. in predstavlja čudovit primer romanske arhitekture. Ogledi. Vožnja v Mainz. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Mainz je staro škofijsko mesto in najpomembnejše vinsko trgovsko središče v Nemčiji. Leži na sotočju Rena in Majne. Tudi to mesto krasi romanska katedrala izredne velikosti, h kateri je prizidan križni hodnik z mnogimi nagrobniki – ogled. Iz Mainza je doma oče sodobnega tiskarstva – Johannes Gutenberg (1394-1468). Obisk Gutenbergovega muzeja, kjer je ohranjena njegova ročna preša, nekaj inkunabul in starejših knjig, predvsem pa originalna znamenita Gutenbergova biblija. Muzej je zares vreden ogleda. Po krajšem sprehodu po starem delu mesta se bomo napotili proti dolini Rena do Rüdesheima, najbolj priljubljenega turističnega kraja doline. Izredno ozke ulice, še posebej Drosselgasse, so polne obiskovalcev, posebna privlačnost pa so značilni lokalčki, ki ponujajo domači rizling. Obiskali bomo tudi vinski muzej Brömserburg. V Rüdesheimu se začne najlepši in najbolj romantični del doline Rena. Reka, ki se tod imenuje Srednji Ren, si je utrla svojo pot skozi dolino Renskega hribovja, nad katero se dvigajo mogočni gradovi, o katerih so zapisane mnoge legende in pesmi, na prisojnih pobočjih pa raste žlahtna vinska trta. Nadvse bomo uživali ob razgledih na slikovito dolino, videli bomo tudi Loreley, ki jo v svoji pesmi opeva Heine, ter se večkrat ustavili na razglednih točkah. Proti večeru prihod v Koblenz. Mesto je bilo nekoč pod upravo trierskih nadškofov, po francoski revoluciji pa je prišlo pod francoski vpliv, saj so se sem zatekli bratje Ludvika XVI. Prosto za večerjo po želji v starem mestnem jedru. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Zajtrk. Koblenz leži na sotočju Rena in Mozele. Čisto na koncu ošiljenega rta stoji velikanski kip cesarja Viljema I. na konju. S podstavka kipa, do katerega vodi 107 stopnic, je čudovit razgled na mesto s pristaniščem ter na obe reki. Dopoldne se bomo vkrcali na ladjo in zapluli po široki Mozeli, ki se iz Koblenza počasi vije skozi masiva Eifel in Hunsrück proti mestu Trier. Na nadvse slikoviti plovbi po Mozelski dolini bomo lahko opazovali žlahtno vinsko trto, ki uspeva levo in desno na strmih pobočjih (rizling), mnoge utrdbe, gradove, cerkve … Izkrcali se bomo v enem od najlepših krajev doline – v mestecu Cohem, ki leži stisnjeno med Mozelo in strmim hribom, poraščenim z vinogradi, nad katerimi kraljuje grad. Raj za romantike in fotografe! Tudi ta dan bomo lahko popili kakšen kozarček dobre kapljice. Nato bomo pot nadaljevali z avtobusom ter se peljali ob reki Mozeli, ki jo prav tako obdajajo vinogradi, ter občudovali staro arhitekturno dediščino. Pozno popoldne bomo prišli v Trier. Trier je mesto s pomembno zgodovino: stičišče keltske, germanske in latinske kulture, ki so vplivale na razvoj zahodne civilizacije, nekoč prestolnica antičnega Rima na nemških tleh, danes škofijsko mesto in ne nazadnje vinogradniško središče. Ogledi: Porta Nigra – najpomembnejša antična zgradba, katedrala – zgodnjeromanska trdnjavska stavba, Marijina cerkev … Prosto za večerjo po želji. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Worms, ki je bilo tako kot Speyer in Mainz cesarsko mesto ob Renu z legendarno preteklostjo. Tudi to mesto se ponaša z več kot imenitno romansko-gotsko katedralo sv. Petra, ki si jo bomo tudi ogledali. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion in 2 nočitvi z zajtrkoma v hotelih s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC), vožnja z ladjo po reki Mozeli, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS