DOMOV

Plovba po Mantovskih jezerih

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

2 dneva

Italija

Datum

23.06. - 24.06.2018

Cena

119,00 € pri najmanj 45 osebah139,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 6,95 €Enoposteljna soba: 25,00 €

Akontacija

50,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

ARHITEKTURNI BISERI MANTOVE
PARK SIGURTÀ – NAJLEPŠI VRT NA SVETU
PADOVA – ENO NAJPOMEMBNEJŠIH ITALIJANSKIH UMETNOSTNIH SREDIŠČ

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in Verone v Mantovo. Mesto leži v osrčju rodovitne Padske nižine na jugovzhodnem robu Lombardije. Na severu jo obkrožajo tri jezera počasi tekoče reke Mincio. Začetki mesta segajo daleč nazaj – o tem je pisal že slavni pesnik Vergil, ki se je rodil na mantovskem podeželju. V srednjem veku je mesto pod prosvetljeno vladavino družine Gonzaga postalo pomembno kulturno in umetnostno središče severne Italije. Zanje so ustvarjali veliki italijanski umetniki. Najpomembnejši spomenik v mestu je Vojvodska palača. Sestavlja jo več zgradb, ki so nastale v različnih obdobjih: Domus Magna in Kapitanova palača iz 13. stol., utrdba sv. Jurija in dvorna kapela sv. Barbare iz 14., 15. in 16. stol. Ogledali si bomo mnoge bogato opremljene dvorane, ki so jih s freskami okrasili Pisanello, Giulio Romano, Andrea Mantegna … Med njimi je gotovo najlepša Poročna dvorana s čudovitimi freskami. Nato se bomo sprehodili po glavnih mestnih trgih, obiskali renesančno baziliko sv. Andreja z grobom velikega slikarja Mantegne, katedralo, rotundo sv. Lovrenca … Popoldne se bomo odpravili na plovbo po mantovskih jezerih. Pogled na arhitektonske umetnine prelepega mesta z vodne gladine bo pravi užitek. Zapeljali se bomo tudi na jezerce La Vallazza, ki s svojim močvirskim svetom, značilnimi rastlinami in živalstvom sodi v Narodni park reke Mincio. Med plovbo se bomo srečali s tremi različnimi okolji: jezerskim, močvirskim in rečnim. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali veliki podeželski dvorec – Palazzo Te, arhitektonsko mojstrovino Giulia Romana. Palačo je zgradil za Friderika II. Gonzaga in pri tem posnemal stare rimske hiše. S svojimi učenci je notranjost polepšal s freskami in štukaturami (Dvorana velikanov, Dvorana konjev, Dvorana Psihe). Nato vožnja do parka Sigurtà (z avtobusom se bomo zapeljali prav v sredino parka), ki se razprostira na velikanskem, rahlo gričevnatem, področju v dolini reke Mincio. Park je s svojimi nasadi dreves in cvetja z mnogimi romantičnimi jezerci očarljiv v vsakem letnem času in njegova izjemna lepota navduši še tako ravnodušnega obiskovalca. Njegovo drugo ime je tudi “Tempelj narave”, s katerim bomo ob koncu ogleda prav gotovo soglašali. Nadaljevanje vožnje v Padovo, eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč, ki jo poznamo tudi kot mesto sv. Antona in kot gospodarsko prestolnico Benečije. Krajši sprehod po mestu z ogledom veličastne bazilike sv. Antona. Še vrnitev v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, plovba po mantovskih jezerih, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS