DOMOV

Na Prešernov dan v Milano: Velika razstava “Picasso – Metamorfoze”

z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

2 dneva

Italija

Datum

08.02. - 09.02.2019

Cena

125,00€ pri najmanj 40 osebah145,00€ pri najmanj 30 osebah175,00€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 8,75€Enoposteljna soba: 40,00€

Akontacija

60,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

V milansko kraljevo palačo prihaja razstava slavnega španskega slikarja Pabla Picassa. Na ogled bo okoli 200 del, tako Picassovih, kot tudi antični artefakti, ki so imeli vpliv na njegov opus. Dela prihajajo iz pariškega Nacionalnega Picassovega muzeja, Louvra, Vatikanskih muzejev v Rimu, Arheološkega muzeja v Neaplju, Muzeja Picasso v Antibes, Muzeja lepih umetnosti v Lyonu, Centra Pompidou in Musée de l’Orangerie iz Pariza ter Picassovega muzeja v Barceloni. Razstava preigrava Picassove mitološke motive in poleg za primerjavo postavlja pomembna antična dela, od grško-rimskega lončarstva, plastike in reliefov, pa vse do stel in votivnih plošč, ki so vplivala na umetnikov bogat slikarski opus. Tako bomo priča, kako je antična umetnost bistveno zaznamovala tudi umetniško dejavnost 20. stol.

Pablo Picasso velja za enega največjih in najbolj znanih umetnikov 20. stol. ter za začetnika avantgardne umetniške smeri kubizma. Ustvaril je več kot 20.000 del in je eden izmed redkih umetnikov, ki je svojo slavo doživel že v času svojega življenja. Bil je namreč prvi, ki je še za časa svojega življenja imel razstavo v slavnem pariškem Louvru.

V Milanu si bomo ogledali tudi pinakoteko Brera, kjer so predstavljeni vrhunski italijanski slikarji, med njimi Mantegna, Veronese, Signorelli, Canaletto, Guardi, Tiepolo, pa tudi nekaj tujih imen kot sta Rubens in Rembrandt. Še posebno pa bomo lahko občudovali Bellinijevo “Pieta”, Tintorettov “Čudež sv. Marka” ter Rafaelovo “Marijino poroko”.

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Bergama v Milano, prestolnico Lombardije in drugo največje mesto Italije. Mesto slovi po izrednih zgodovinskih dogodkih (Milanski edikt leta 313), izjemnih osebnostih (sv. Ambrož, sv. Karel Boromejski, rodbina Sforza) in velikih umetninah (Bramante, Luini, Leonardo da Vinci). Obisk mogočne katedrale, ki predstavlja višek italijanske gotike – povzpeli se bomo na samo streho, da bomo lahko od blizu občudovali neštete elegantne stolpiče in kar 2245 kipov iz belega marmorja. Ogled razstave “Picasso – Metamorfoze” s strokovnim vodstvom v palači Reale. Nato se bomo sprehodili skozi Gallerio Vittorio Emanuele II., ki predstavlja središče milanskega družabnega življenja, ter po drugih pomembnih ulicah, kjer so zastopana vsa imenitna imena visoke italijanske mode. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v središče Milana. Dopoldne bo na vrsti ogled slavne Pinakoteke Brera, kjer so predstavljeni najbolj znani italijanski slikarji, med njimi Mantegna, Veronese, Signorelli, Canaletto, Guardi, Tiepolo, pa tudi nekaj tujih imen kot sta Rubens in Rembrandt. Še posebno pa bomo lahko občudovali Bellinijevo “Pieta”, Tintorettov “Čudež sv. Marka” ter Rafaelovo “Marijino poroko”. Čas bo tudi za samostojno raziskovanje mesta. Popoldne bomo obiskali še baziliko sv. Ambroža, čudovito arhitekturno kombinacijo lombardsko-romanskega sloga. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnica na razstavo "Picasso - Metamorfoze" s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo cca. 23,00 EUR za osebo. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS