DOMOV

Padova z razstavo “Gauguin in impresionisti” in Palladijeva Vicenza

Predbožični obisk Padove, Vicenze in Bassana del Grappe

Božični sejmi

2 dneva

Italija

Datum

15.12. - 16.12.2018
22.12. - 23.12.2018

Cena

99,00€ pri najmanj 40 osebah129,00€ pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 6,45€Enoposteljna soba: 34,00€

Akontacija

40,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

PADOVA Z RAZSTAVO “GAUGUIN IN IMPRESIONISTI”

PALLADIJEVA VICENZA Z VILO VALMARANA AI NANI

BOŽIČNI SEJMI IN BASSANO DEL GRAPPA

Palača Zabarella v Padovi gosti čudovito razstavo “Gauguin in impresionisti”, kjer se predstavljajo mojstrovine, ki prijahajo iz slovite danske zbirke Ordupgaard iz Kopenhagna. Zbirka zaradi prenove muzeja gostuje po Evropi, nam pa bo na voljo v bližnji Padovi. Na ogled bodo najlepša impresionistična in postimpresionistična dela avtorjev Cézanna, Degasa, Moneta, Maneta, Gauguina, Morisotove, Renoirja in Matissa, ki prihajajo iz zbirke, ki sta jo v začetku 20. stol. uredila bankir in državni svetnik Wilhelm Hansen in njegova žena Henny. Zbirka velja danes za eno najlepših evropskih umetniških zakladnic impresionističnih del in razstava v padovanski palači bo zares paša za oči.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Benetk v Padovo. Obisk razstave “Gauguin in impresionisti” s strokovnim vodstvom. Nato sprehod po mestu, ki ga poznamo kot eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč, pa tudi kot mesto sv. Antona in kot gospodarsko prestolnico Benečije. V mestu so živeli mnogi slavni ljudje: Galileo, Dante, Petrarca, Giotto, Tizian, Tintoretto … Ponaša se s prelepimi umetnostnimi zakladi, saj je eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč – to bomo na sprehodu po mestu tudi občudovali. Videli bomo: Prato della Valle, cerkev sv. Justine, Sodno palačo, Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta, Piazza dei Signori, Univerzo, mogočno baziliko sv. Antona … Nato si bomo po želji še sami kaj ogledali ali pa kaj kupili na božičnih sejmih. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja proti Vicenzi, kjer bomo najprej na obrobju mesta obiskali Palladijevo vilo Valmarana ai Nani iz 17. stol. s freskami Giambattista Tiepola. Vožnja v Vicenzo, kjer je ustvarjal veliki renesančni arhitekt Andrea Palladio (1508-1580). Ustvaril je toliko lepih zgradb, da se mesto ne imenuje zaman Palladijevo mesto. Na sprehodu po mestu bomo spoznavali znamenitosti Vicenze in se srečevali z najpomembnejšimi Palladijevimi deli: Piazza dei Signori s Palladijevo baziliko in njegovim spomenikom, Loggia del Capitano, Corso A. Palladio s palačami, cerkev Santa Corona … Vsekakor pa ne bomo pozabili obiskati imenitnega Olimpijskega gledališča, ki predstavlja sam vrh Palladijevega dela. Pozno popoldne vožnja v Bassano del Grappa, prisrčno mestece ob vznožju istoimenskih gričev ob reki Brenti, ki nas bo pričakalo v vsem svojem božično-novoletnem sijaju. Ugodna lega in milo podnebje sta meščanom omogočila zelo dobre življenjske pogoje: bili so in so še vedno podjetni trgovci in rokodelci, okoliški prebivalci pa uspešni kmetovalci. Radi so imeli svoje mesto in uživali so v tem, da bi ga napravili čim lepšega, k čemur so pripomogli mnogi znani umetniki (Jacopo del Ponte, Palladio, Marinali, Canova, Dell’Acqua …). In zares jim je uspelo, kar bomo videli na sprehodu po mestu: po lepih ulicah in prostranih trgih mimo elegantnih palač, velikih cerkva … Glavna znamenitost in simbol mesta pa je vsekakor pokriti leseni most čez reko Brento, delo velikega arhitekta Palladia (1569). Pri mostu bomo v značilnem lokalu poskusili tudi domače žganje – grappo, po katerem mesto tudi slovi. Nato se bomo posvetili tradicionalnemu božičnemu sejmu. Prazniki so tako rekoč pred vrati in čas za nakup daril je tu! Vožnja v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS