DOMOV

Normandija in Bretanija

Z dolino Loare!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

5 dni

Francija

Datum

26.04. - 30.04.2018

Cena

695,00 € pri najmanj 40 osebah755,00 € pri najmanj 30 osebah795,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 31,80 €Enoposteljna soba: 120,00 €Dodaten kovček na letalu (do 20 kg): 50,00 €

Akontacija

250,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Rouen, Caen, Bayeux, Mont Saint Michel, Fort la Latte, Carnac, dolina Loare …

Opis poti

Odhod avtobusa iz Ljubljane na beneško letališče in polet v Pariz. Najprej bomo obiskali vasico Lyons-la-Foret. Sprehod po Rouenu z ogledom katedrale Naše Gospe. Ogledali si bomo tudi Vieux Marche, kjer so zažgali Devico Orleansko. Vožnja proti Atlantski obali in postanek v kraju Étretat z obalo, obdano s čudovitimi krednatimi pečinami. Časa bo dovolj za sprehod do znamenitih pečin Falaise d’Aval.

Vožnja po Normandijskem mostu, enem največjih visečih mostov sveta. Po kratki vožnji se bomo ustavili v prikupnem Honfleurju. Vožnja ob Côte Fleurie, Cvetlični obali, v deželo Calvados, kjer iz jabolk pridelujejo žganje. V Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca, si bomo ogledali samostansko cerkev sv. Štefana, kjer je bil Viljem Osvajalec pokopan. V Bayeuxu bomo občudovali znamenito tapiserijo iz Bayeuxa iz 11. stol., na kateri so uprizorjeni prizori bitke pri Hastingsu. Sledi vožnja do normandijske obale, kjer so se junija 1944 izkrcali zavezniški vojaki. Vožnja do Mont Saint Michel, “čudeža zahodnega sveta”!

Ogled Mont Saint Michela, slikovite vzpetine z benediktinskim samostanom na vrhu, okoli pa se vije vasica. Nato nas pričakuje obmorsko mestece Saint Malo. Obdano je z obzidjem, katerega del bomo prehodili. Popoldne vožnja preko jezu najstarejše elektrarne po Smaragdni obali in raziskovanje lepot severne bretonske obale. Po rdečkastem granitu se bomo sprehodili do svetilnika na rtu Fréhel, od koder bomo v daljavi uzrli najstarejšo bretonsko obmorsko trdnjavo Fort la Latte. Nadaljevanje vožnje v Dinan, odlično ohranjeno srednjeveško mestece – ogledi. Vožnja proti prazgodovinski prestolnici Carnac.

Ogled nekaj izmed številnih prazgodovinskih ostankov v Carnacu in bližnji okolici. Zapeljali se bomo v bližnji Quiberon, kjer bomo namočili noge v Atlantik in občudovali južno bretonsko obalo. V Nantesu nas bo očaral predvsem mogočen srednjeveški grad, kjer je bil podpisan Nantski edikt. Ogledi. Sledi pot v zgodovinsko mesto Angers, ki se ponaša z gotsko katedralo in gradom, kjer je razstavljena »Apokalipsa iz Angersa«, najstarejša serija tapiserij v Franciji. Vožnja proti Toursu.

Vožnja v dolino Loare, zgodovinsko srce Francije. Več kot tisoč podeželskih dvorcev krasi bregove in okolico reke. Pokrajina poleg arhitekturne dediščine slovi še po čudovitih pejsažih, širnih vinogradih, odlični kuhinji in milem podnebju. Obiskali bomo grad Chambord, ki je največji in najlepši med gradovi. Popoldne bomo prispeli do še enega bisera francoske umetnosti, gotske katedrale v Chartresu s čudovitimi vitraži. Vožnja do pariškega letališča in polet proti enemu od bližnjih letališč ter prevoz do Ljubljane.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, ročna prtljaga na letalu (do 10 kg), avtobusni prevoz do letališča in nazaj, lokalni prevozi, 3 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih z 2+ in 3 zvezdicami, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 40,00 Eur.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS