DOMOV

München: Firence, mesto slikarjev – od Giotta do Leonarda

München, Stara pinakoteka

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Nemčija

Datum

10.11.2018

Cena

45,00€ pri najmanj 45 osebah58,00€ pri najmanj 35 osebah71,00€ pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,55€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Stara münchenska pinakoteka predstavlja razstavo “Firence, mesto slikarjev – od Giotta do Leonarda da Vincija” kjer v ospredje postavlja sto del velikih slikarjev italijanskih Firenc 14. in 15. stol., in kjer se bomo lahko pobliže spoznali z inovacijami renesančne umetnosti. Na začetku 19. stol. je Ludvik I. Bavarski začel z nakupi firenških renesančnih del in tako poskrbel za bogatost zbirke münchenske pinakoteke. Ta dela bodo na razstavi združena z drugimi umetninami, ki bodo na ogled prišle iz številnih muzejev in galerij. Na razstavi bo mogoče občudovati najlepša dela Giotta, Lorenza Monaca, Donatella, Fra Angelica, Filippa Lippija Verrocchia, Botticellija in Leonarda da Vincija, umetnikov, ki so v Firencah sodelovali z znamenito družino Medici.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Salzburga v München, prestolnico Bavarske, eno največjih in najpomembnejših nemških mest, cvetoče kulturno in gospodarsko središče. Najprej se bomo podali na avtobusno odkrivanje mesta. Sledi ogled razstave “Firence, mesto slikarjev – od Giotta do Leonarda da Vincija” v Stari pinakoteki s strokovnim vodstvom. Popoldne sprehod po mestu z ogledom Marijinega trga, kjer kraljuje Nova mestna hiša z znamenito uro (Glockenspiel), ter mnogih imenitnih palač. Proti večeru se bomo odpravili proti domu. Vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 13,00 EUR za osebo. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS