DOMOV

Mogočna Rusija

Duhovno vodstvo dr. Bogdan Dolenc

Romanja

z duhovnim vodstvom

6 dni

Rusija

Datum

17.05. - 22.05.2018

Cena

1140,00 € pri najmanj 40 osebah1190,00 € pri najmanj 30 osebah1240,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 180,00 €Odpovedni riziko: 49,60 €Dvoposteljna kabina: 95,00 €

Akontacija

370,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Moskva, St. Peterburg, Carskoje Selo

Dve mogočni mesti in srečanje z rusko pravoslavno cerkvijo

Opis poti

Odhod z avtobusom do enega od okoliških letališč in polet z enim postankom v Moskvo, eno od najimpresivnejših prestolnic na svetu. Spoznavati jo začnemo s panoramsko avtobusno vožnjo. Opazili bomo prepletanje starega in novega, to je mesto, kjer se socialistične zgradbe zrcalijo v steklenih pročeljih novih nebotičnikov, kjer “babuške” hitijo na tržnico, mimo njih pa se vozijo črne limuzine ruskih bogatašev. Med ogledi maša. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bomo namenili še natančnejšemu spoznavanju ruske prestolnice. Videli bomo Bolšoj Teater, Univerzo Lomonosov, Leninov Prospekt in druge zanimivosti. Odpravimo se na Rdeči Trg, kjer so imeli Rusi na pomembne obletnice dolga leta vojaške parade, tam ima Lenin tudi svoj mavzolej. Drugi simbol mesta je zagotovo Kremelj. Videli bomo cerkev Vasilija Blaženega, stolnico Marijinega vnebovzetja in po želji “Orožarno”, najlepšo zbirko starodavnih zakladov carske Rusije. Med ogledi maša. Nočitev.

Zajtrk. Odpravili se bomo v sedemdeset kilometrov oddaljeni Sergijev Posad, kjer si bomo ogledali bisere stare ruske arhitekture iz 15. in 16. stoletja: Sergijev samostan, najstarejšo cerkev sv. Trojice iz belega kamna z ikonami znamenitega Andreja Rubljova. Posebej zanimiva sta samostanski muzej in zakladnica. Kosilo. Med ogledi maša. Popoldne se vrnemo v Moskvo, imamo nekaj prostega časa, sprehodimo se po znameniti ulici Arbat, nato se s spalnim vlakom odpeljemo proti St. Peterburgu (nastanitev v štiriposteljnih kabinah). Nočitev na vlaku.

Zjutraj prispemo v St. Peterburg, kjer imamo zajtrk. Sledi spoznavanje mesta: otok Vasilijevski, stolna cerkev Isakijevski, obisk trdnjave sv. Petra in Pavla z grobnico ruskih carjev, videli bomo znamenito križarko Auroro, obiskali bomo znamenito lavro Aleksandra Nevskega, pokopališča ob samostanu, kjer je tudi grob velikega Dostojevskega… Sprehodili se bomo po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, številni trgi… Med ogledi maša. Popoldne nekaj prostega časa za samostojne sprehode in oglede. Nočitev.

Po zajtrku se odpeljemo v Petrov dvorec, slovite letne rezidence Petra I. Očarale nas bodo znamenite vodne kaskade z več kot 140 vodnjaki in mogočna »Velika palača«. Popoldne se odpravimo v Ermitaž, enega od najbolj znamenitih muzejev na svetu, ki hrani neprecenljive umetniške zbirke iz vsega sveta. Maša. Večerja in nočitev.

Po zajtrku se odpravimo do znamenitega Carskojega sela, danes Puškinovega, kjer si ogledamo razkošno palačo Katarine Velike. Popoldne odhod na letališče in polet z enim postankom proti enemu od okoliških letališč. Še prevoz do odhodnih krajev.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev z zajtrki v hotelih 3*** z zajtrki, dve večerji in eno kosilo, vse avtobusne prevoze, spalnik na relaciji Moskva-Sankt Peterburg v štiriposteljni kabini, oglede in vstopnine po programu, slovenskega vodiča, duhovno vodstvo (vsak dan sv. maša), urejanje vizuma, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

VIZUM: tri tedne pred odhodom potrebujemo potni list, izpolnjen obrazec in eno fotografijo (doplačilo 55 evrov; vizum si lahko uredite tudi sami);

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS