DOMOV

Mir na Asiagu

Thiene - Asiago

Enodnevni izleti

po Sloveniji in okolici

1 dan

Italija

Datum

30.06.2018

Cena

59,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

10% popust na osnovno ceno vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom. Popusti se ne seštevajo in veljajo pri prijavi neposredno pri organizatorju.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Padove in Vicenze v Thiene. Mestece z nekaj več kot 21.000 prebivalci je nastalo na ostankih rimskega kastruma. V srednjem veku je postalo utrjeno mesto z gradom, lepimi cerkvami in beneškimi palačami. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali mnoge znamenitosti: cerkev sv. Kajetana, cerkev Rožnega venca, Trg Chilesotti z vodnjakom in mestnim stolpom, gledališče … Posebno doživetje bo obisk gradu Colleoni z bogato notranjo opremo in čudovitim vrtom. Nadaljevanje vožnje po slikoviti gorski cesti na visoko planoto z mestecem Asiago. Sprehod po nadvse idiličnem gorskem kraju, klimatskem in zimsko-športnem letovišču. Tu so se med I. svetovno vojno bile hude bitke, na kar nas spominja monumentalni spomenik oz. “vojaško svetišče” s 54.286 padlimi. V bakreni spominski knjigi so vrezana tudi imena slovenskih fantov. Ogledi. Vrnitev v dolino. Vožnja mimo Benetk v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS