DOMOV

Martinovanje na Štajerskem

Pristava - Ljutomer - Kapelski vrh

Enodnevni izleti

po Sloveniji in okolici

1 dan

Slovenija

Datum

11.11.2017

Cena

59,00€

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95€

Akontacija

20,00€

Ugodnosti

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Preživeli bomo nadvse prijeten dan na Štajerskem, kjer se bo čez ves dan jedlo in pilo, kot se na ta praznik spodobi. Vožnja mimo Celja in Ormoža v Pristavo, idilično prleško vas, kjer bomo najprej sedli k topli malici, tudi pšenični krapci bodo! Nato nas v Kmečkem muzeju čaka prikaz 600 let vaške zgodovine in 500 let družinske zgodovine. Vsak obiskovalec dobi pijačo dobrodošlice z imenom “Zoltanova krf”. Vožnja v Ljutomer, osrčje Prlekije. Zgodovina mesta je dolga in imenitna, naj omenimo le Prvi slovenski tabor za Zedinjeno Slovenijo. Na sprehodu po središču si bomo ogledali znamenitosti: vse tri glavne trge in župnijsko cerkev sv. Janeza Krstnika. V Ljutomeru bomo obiskali tudi lončarstvo Žuman, kjer že dobro stoletje izdelujejo lončevino. Vse izdelujejo tradicionalno: ročno na vretenu in potem žgano v peči na drva. Opazovali bomo potek dela in po želji tudi kaj lepega kupili, saj so izdelki zares čudoviti: lonci, sklede, pekači, vaze, luči in različni okrasni predmeti. Nadaljevanje poti na Kapelski vrh, kjer bomo v vinskem hramu sredi vinogradov poskusili nekaj vrst vina in prigriznili nekaj sira. Za konec dneva nas v stari dobri gostilni čaka tradicionalna Martinova pojedina z račko in mladim vinom. Ob harmoniki se bomo lahko tudi zavrteli! Vrnitev v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, topla malica, obisk vinskega hrama s pokušnjo 5 vrst vina in sira, Martinova pojedina s kozarcem mladega vina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS