DOMOV

Madrid, Gibraltar in Andaluzija

Vroč španski temperament in izjemna kulturna dediščina!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

6 dni

Španija

Datum

29.04. - 04.05.2018

Cena

850,00 € pri najmanj 40 osebah900,00 € pri najmanj 30 osebah950,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 110,00 €Odpovedni riziko: 38,00 €

Akontacija

300,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Madrid, Toledo, Cordoba, Granada, Gibraltar, Sevilla …

Opis poti

Vožnja iz Ljubljane do enega izmed bližnjih letališč in polet v Madrid. Po pristanku nas čaka avtobusni ogled mestnih znamenitosti. Peljali se bomo mimo bikoborske arene Ventas in stadiona Santiago Bernabeu, trga Cibeles, mestnih vrat Puerta del Sol, parka Retiro, železniške postaje Atocha, po glavni ulici Gran Via … Zvečer se bomo lahko po želji odpravili na spoznavanje nočnega utripa Madrida.

Nadaljevanje ogledov Madrida. Sprehod po trgih Plaza Mayor in Plaza de España s spomenikom Don Kihotu in Sanču Pansi, občudovali bomo Kraljevo palačo, katedralo Almudena … Po želji obisk muzeja Prado. Sledi odhod v Toledo, mesto slikarja El Greca. Toledo bo očaral z imenitnimi zgradbami, obiskali bomo stolnico, sinagogo Santa Maria la Bianca, cerkev Santo Tome, videli bomo trdnjavo Alcazar.

Čaka nas pot na še bolj temperamenten jug. Pred tem bomo obiskali še Consuegro, kjer nas bodo pričakali znameniti mlini na veter, prav takšni, s kakršnimi se je boril Don Kihot. Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljala v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Tu je bil sedež kordobskega kalifata. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah in si ogledali mošejo.

Pot nas bo vodila proti Granadi, čudovitem mestu ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Leta 1492 je bilo s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji in mentaliteti. Zelo zanimiva je stolnica z grobnico španskega kraljevega para, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Čaka nas tudi ogled slavne palače Alhambra, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Zvečer po želji ogled temperamentnega flamenka.

Eden izmed simbolov tradicionalne španske regije so tudi bele vasice. Ustavili se bomo v eni izmed najbolj znanih, Rondi. Sledi vožnja ob znameniti obali Costa del Sol do Gibraltarja. Postanek v tej britanski koloniji, od koder se ob lepem vremenu vidi afriško celino. Po ogledu vožnja proti Sevilli.

Za konec še ogled andaluzijske prestolnice Seville. Ogledali si bomo slavno seviljsko
katedralo. Kdor bo želel, se bo lahko sprehodil na vrh Giralde. V bližini se nahajajo seviljski alcazar, mavrski grad in palača. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, ogledali si bomo trg Plaza de España. Vožnja ob reki Guadalquivir, kjer stoji Zlati stolp in bikoborska arena Arenal … Po ogledih odhod na letališče. Polet do enega izmed bližnjih letališč in še vožnja do Ljubljane.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, ročna prtljaga na letalu do 10 kg, avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevozi po Španiji, 4 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodstvo in organizacija. Vstopnine z lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 50,00 Eur za osebo. V ceno niso vračunani morebitni prevozi z metrojem v Madridu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS