DOMOV

Karlovy Vary

Pojoča fontana in plzeňsko pivo

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Češka

Datum

27.04. - 29.04.2018

Cena

205,00€ pri najmanj 45 osebah235,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 11,75€Enoposteljna soba: 62,00€

Akontacija

80,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Plzeň – Mariánská Lázně – Karlovy Vary – Loket – Cheb

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Salzburga, Münchna in Regensburga na Češko. Naš današnji cilj je Plzeň, ki ga je leta 1295 ustanovil kralj Venčeslav II. Mesto, ki je po velikosti takoj za Prago, leži med dvema rekama in se ponaša z burno zgodovino. Na največjem češkem trgu bomo občudovali lepe renesančne in baročne hiše ter zelo veliko gotsko cerkev sv. Jerneja. Glavna mestna znamenitost pa je prav gotovo pivo Pilsner Urquell, zato bomo obiskali plzeňsko pivovarno in dobro pivo po želji tudi poskusili. Vožnja v hotel in nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Mariánské Lázně (Marienbad), znamenito zdravilišče za imenitneže, saj so sem radi zahajali Goethe, Chopin, ruski car Nikolaj II. in angleški kralj Edvard VII. Zdravilne izvire so poznali že precej pred uradno ustanovitvijo zdravilišča leta 1808. Sprehod po izjemno lepo urejenem mestu z mnogimi parki do kolonad z Rudolfovimi in Ferdinandovimi izviri oz. do “Pojoče fontane”, ki ob določenih urah ob spremljavi prijetnih melodij razveseljuje z romantičnimi vodometi. Uživali bomo! Nadaljevanje poti v slovite toplice z imenom Karlovy Vary. Ustanovitelj je bil najbrž Karel IV., ki naj bi leta 1348 med lovom odkril tople vrelce. Do začetka 16. stol. so vodo uporabljali le za kopanje, kasneje tudi za pitje. Prvo kopališče so zgradili 1762, v 19. stol. pa so Karlovy Vary oz. takrat bolj znani pod imenom Karlsbad postali nadvse modno letovišče oz. zdravilišče, kamor so zahajale slavne osebnosti, med njimi tudi kronane glave. Ogled prekrasnega mesta na obeh bregovih reke Teple, predvsem znamenitih kolonad s korintskimi stebri ali pa lesenih kolonad z vrhunsko izrezljanimi okraski, kjer so mineralni izviri, odličnih zgodovinskih zdraviliških stavb … Obiskali bomo tudi muzej Jana Becherja, kjer že 200 let proizvajajo slastni liker z imenom “Becherovka”. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v mestece Loket, kamor je rad zahajal veliki poet Goethe (o romantični zgodbi boste izvedeli na poti) in ga označil za nepopisno lepega. Nad mestom kraljuje masiven grad iz 13. stol., ki je nekoč varoval zahodne češke meje. Občudovali bomo lepo arhitekturo z dvoriščem, slavnostno dvorano, dvorano s freskami, mučilnico ter zanimive zbirke. Z gradu je tudi odličen razgled na staro mesto, ki si ga bomo na sprehodu tudi ogledali. Nadaljevanje poti v Cheb, eno najstarejših čeških mest, ki nas bo s svojo lepoto navdušilo. Prvič se v dokumentih omenja že leta 1061, postane svobodno cesarsko mesto, nekaj časa je v lasti Friderika II. Barbarosse, kasneje pa v rokah češkega kralja Otokarja II. itd. Dobro ohranjeno in obnovljeno srednjeveško jedro je zraslo pod mogočno cesarsko utrdbo oz. starim gradom. Ogledi: glavni trg z mestno hišo in drugimi imenitnimi hišami ter vodnjaki, gotska cerkev sv. Miklavža … Nato vrnitev proti domu. Vožnja mimo Regensburga, Münchna in Salzburga v Ljubljano

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Ogled pivovarne s pokušnjo in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS