DOMOV

Kalifornija in ameriški narodni parki

Med nepozabnimi narodnimi parki in milijonskimi mesti!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

14 dni

Združene države Amerike

Datum

18.10. - 31.10.2018

Cena

2.640,00 € pri najmanj 20 osebah2.740,00 € pri najmanj 15 osebah2.840,00 € pri najmanj 10 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 113,60 €Enoposteljna soba: 490,00 €Urejanje obrazca ESTA (lahko uredite tudi sami): 30,00 €Doplačilo za napitnine za osebje (plačilo na poti) 50,00 €

Akontacija

900,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

Med nepozabnimi narodnimi parki in milijonskimi mesti!

Narodni parki: Yosemite, Sekvoja, Grand Canyon …

Opis poti

Odhod z avtobusom iz Ljubljane do enega izmed bližnjih letališč in polet z vmesnim postankom do Los Angelesa.

Vožnja po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesta ob morju in prihod do misijona Carmel. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti.

Ogled San Francisca: zapeljali se bomo skozi mestno središče ter si ogledali viktorijanske hiške, imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square … Ustavili se bomo na pomolu 39, kjer si bomo po želji privoščili kosilo, se sprehodili in opazovali morske leve. Nadaljevanje vožnje čez sloviti most Golden Gate proti severu.

Odpravili se bomo proti gorovju Sierra. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko
navigacijo. Kmalu nas pozdravi eden izmed najbolj popularnih narodnih parkov v ZDA, čudoviti
Yosemite. Poezija v granitu, je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 metrov visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpično strmimi stenami nas bodo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako slaven.

Čaka nas Narodni park Sekvoja. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikanih, katerih debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato vožnja do mesteca Bakersfield.

Danes nas bo naša pot vodila skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA – Dolino smrti. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer sprehod po slovitem bulvarju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli.

Dopoldne se bomo zapeljali do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne.

Vožnja do Narodnega parka Zion, ki je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato bomo obiskali še Narodni park Bryce, ki je za mnoge eden izmed najlepših ameriških parkov.

Dan bo namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem »westernu«.

Ta dan bo glavni cilj Grand Canyon, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, ampak celotna narava nas bo pustila brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve, samota so res osupljivi. Dan bomo končali na sloviti cesti 66 v Flagstaffu.

Na poti proti pacifiški obali se bomo še zadnjič srečali z osupljivo naravo Arizone. Ustavili se bomo pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu izmed najbolj živahnih mest kalifornijske riviere.

Ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu bomo lahko opazovali pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve in različne vrste ptic. Proti večeru bomo prispeli v Los Angeles, videli bomo znameniti znak »Hollywood«. Odpeljali se bomo do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci.

Danes si bomo natančneje ogledali še samo mesto angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato odhod na letališče in polet v Evropo.

Polet na enega izmed bližnjih letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, 12 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, vodstvo, prevozi po ZDA, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi
lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 35,00 USD.

Vizum: osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere izmed omenjenih držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS