DOMOV

Jacopo Tintoretto in praznične Benetke

500 letnica rojstva Jacopa Tintoretta

Božični sejmi

1 dan

Italija

Datum

22.12.2018

Cena

44,00€ pri najmanj 40 osebah54,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,70€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Monumentalne sobane Doževe palače bodo letos gostile dela slavnega beneškega slikarja 16. stol. Jacopa Tintoretta, saj bodo Benetke kmalu praznovale 500-letnico njegovega rojstva. Na razstavi bo 50 slik in 20 risb, ki so jih posodili številni muzeji in galerije z vsega sveta: londonska Narodna galerija, Victoria and Albert Museum, galerije iz Pariza, Ghenta, Lyona, Dresdna, Prage in Rotterdama, madridski Prado, dunajski Umetnostnozgodovinski muzej, od daleč pa so dela prišla iz Chicaga, New Yorka, Philadelphie in Washingtona. Videli bomo tudi Tintorettove poslikave soban, ki jih je v Doževi palači ustvaril med leti 1564 in 1592. Jacopo Comin, ki je svoje ime prevzel po očetu barvarju (it. tintore), in tako postal Tintoretto, velja za najvidnejšega slikarja beneške šole, v njegovih delih pa lahko občudujemo mehke tone beneške renesanse, mojstrsko pa se je znašel tako v religioznih motivih, kot tudi v zgodovinskih in mitoloških temah.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja proti Benetkam. Svetovno znano turistično in kulturno-umetniško središče, ki leži na severozahodni strani Jadranskega morja, je edinstveno mesto na 118 otočkih, ki jih ločujejo slikoviti kanali in ponovno združujejo številni mostovi. Z ladjo se bomo podali na slikovito plovbo mimo nekaterih otokov Beneške lagune vse do Trga sv. Marka, ki predstavlja srce mesta. Sprehod po trgu z ogledom najlepših arhitekturnih stvaritev: bazilike sv. Marka, zvonika, Doževe palače, stolpa z uro, knjižnice … Videli bomo tudi slavni Most vzdihljajev, še bolj slavni Rialto … V Doževi palači si bomo nato s strokovnim vodstvom ogledali razstavo z naslovom “Jacopo Tintoretto”. Čas bo tudi za lastno odkrivanje tega lepega mesta v predbožičnem času. Zvečer vrnitev z ladjo do našega avtobusa in nato še v Ljubljano.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, prevoz z ladjo, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Jacopo Tintoretto« s strokovnim vodstvom ni vračunana. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS